OverslaanDelhaize logo

Klik, shop en haal gratis op!Ja, je hoort het goed: vanaf nu áltijd GRATIS collect!

Recept zoekresultatenAardappelwafels met geitenbrie en blauwe bessen
Recept zoekresultatenAardappelwafels met geitenbrie en blauwe bessen
Delhaize logo
  • Aardappelwafels met geitenbrie en blauwe bessen
    D

Aardappelwafels met geitenbrie en blauwe bessen

door Jeroen De Pauw
Aardappelwafels met geitenbrie en blauwe bessenD
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 4 takjes waterkers
  • 60 g blauwe bessen
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 el amandelschilfers
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 150 geitenbrie
  • 33 g zelfrijzende bloem
  • 25 g boter
  • 2 el blauwebessenconfituur
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 4 takjes waterkers
  • 60 g blauwe bessen
  • 1/2 bussel bieslook
  • 2 el amandelschilfers
  • 300 g bloemige aardappelen
  • 150 geitenbrie
  • 33 g zelfrijzende bloem
  • 25 g boter
  • 2 el blauwebessenconfituur
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 30 min. kooktijd
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af, plet tot puree en breng op smaak.
2
Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
3
Breng 6,3 cl water en 15 g boter in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng krachtig met een houten lepel tot een bol die van de bodem loskomt. Roer er het ei onder. Meng 100 g van dit soezendeeg met 200 g puree. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak. Verwarm een wafelijzer, beboter het en bak 4 wafels op de gebruikelijke manier.
4
Snijd de brie in dikke plakjes, leg ze op de warme wafels, met een beetje confituur. Werk af met blauwe bessen, amandelschilfers en waterkers. Dien meteen op.
1
Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook ze 20 min. in kokend gezouten water. Giet ze af, plet tot puree en breng op smaak.
2
Bak de amandelschilfers op een matig vuurtje goudbruin in een antiaanbakpan, zonder toevoeging van vetstof.
3
Breng 6,3 cl water en 15 g boter in een steelpan aan de kook. Haal de pan van het vuur, voeg de bloem in één keer toe en meng krachtig met een houten lepel tot een bol die van de bodem loskomt. Roer er het ei onder. Meng 100 g van dit soezendeeg met 200 g puree. Voeg de gehakte bieslook toe en breng verder op smaak. Verwarm een wafelijzer, beboter het en bak 4 wafels op de gebruikelijke manier.
4
Snijd de brie in dikke plakjes, leg ze op de warme wafels, met een beetje confituur. Werk af met blauwe bessen, amandelschilfers en waterkers. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 224 kcal - Vetten: 13,3 g - Koolhydraten: 15,4 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 224 kcal - Vetten: 13,3 g - Koolhydraten: 15,4 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 9,4 g
Vegetarisch
Lunch
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Tuinkers | Vilt
100 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Blauwe bessen | Bio
125 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Amandelen | Geschaafd
200 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
99
Kruiden | Bieslook
Santa Maria Kruiden | Bieslook
2 gr
2
95
Aardappel | Bloemig 1kg
Delhaize Aardappel | Bloemig 1kg
1 kg
2
79
Brie | Mini portie
Delhaize Brie | Mini portie
155 gr
3 voor €5.5
2
29
Bloem | Fijngebak
Anco Bloem | Fijngebak
1 kg
1
29
Boter | Zacht | Ardens
Carlsbourg Boter | Zacht | Ardens
250 gr
3
95
Fruitbeleg | Wilde Blauwe Bosbessen | Bio
Fiordifrutta Fruitbeleg | Wilde Blauwe Bosbessen | Bio
250 gr
Bio
    3
    79

    Reeds in je keuken

    Kruiden | Peper | Mix
    Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    4
    29
    Kruiden | Zout | Berg | Molen
    Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    6
    35
    Totaal:
    €19,05