Recept zoekresultatenGestoomde kabeljauw met rijst, spinazie en gember
Delhaize logo
  • Gestoomde kabeljauw met rijst, spinazie en gember
    A
Gestoomde kabeljauw met rijst, spinazie en gemberA

Gestoomde kabeljauw met rijst, spinazie en gember

door Loïc Zot van Keuken
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 600 g kabeljauwhaasjes
  • 200 g spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g gember
  • 1 rood chilipepertje
  • 350 g basmatirijst
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout
  • 600 g kabeljauwhaasjes
  • 200 g spinazie
  • 2 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g gember
  • 1 rood chilipepertje
  • 350 g basmatirijst
  • 2 blokjes visbouillon
  • 1 el geroosterde sesamzaadjes
  • 4 el zonnebloemolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 20 min. + 10 min. kooktijd (+ 5 min. rusttijd)
1
Fruit de gesnipperde sjalotjes, de gehakte teentjes knoflook en de gember in fijne staafjes, in een grote sauteerpan met de zonnebloemolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en fruit 2 min., tot hij lichtjes glanzend wordt. Voeg 5 dl water toe, de verkruimelde bouillonblokjes en de spinazie. Leg er de stukken vis bovenop, breng op ze smaak en zet het deksel op de pan. Kook 10 min. op een matig vuurtje.
2
Haal de pan van het vuur en laat nog 5 min. rusten, met het deksel op de pan. Bestrooi met fijngesnipperde rode peper en sesamzaadjes. Dien meteen op.
1
Fruit de gesnipperde sjalotjes, de gehakte teentjes knoflook en de gember in fijne staafjes, in een grote sauteerpan met de zonnebloemolie. Voeg na 5 min. de rijst toe en fruit 2 min., tot hij lichtjes glanzend wordt. Voeg 5 dl water toe, de verkruimelde bouillonblokjes en de spinazie. Leg er de stukken vis bovenop, breng op ze smaak en zet het deksel op de pan. Kook 10 min. op een matig vuurtje.
2
Haal de pan van het vuur en laat nog 5 min. rusten, met het deksel op de pan. Bestrooi met fijngesnipperde rode peper en sesamzaadjes. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 17 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 129 kcal - Vetten: 3,2 g - Koolhydraten: 17 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 7,3 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Aziatisch
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Kabeljauwhaasje | Royale

Delhaize

Kabeljauwhaasje | Royale

2 × +/- 340 gr

+/-€23,80

Jonge spinazieblaadjes

Delhaize

Jonge spinazieblaadjes

200 gr

€1,99

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

Bosto

Rijst | Basmati | Brown | 90sec

2 x 200 gr

€3,49

Reeds in je keuken

Look | Netje | Bio

Delhaize

Look | Netje | Bio

100 gr

Bio

€1,19

Olie | Zonnebloem

Delhaize

Olie | Zonnebloem

1 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,19

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€36,95