Recept zoekresultatenPompoenspaghetti carbonara
Delhaize logo
  • Pompoenspaghetti carbonara
    B

Pompoenspaghetti carbonara

door Line Couvreur
Pompoenspaghetti carbonaraB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 240 g pancetta carbonara
  • 6 eigelen
  • 2 spaghettipompoenen (± 1,5 kg/stuk)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 120 g geraspte parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 240 g pancetta carbonara
  • 6 eigelen
  • 2 spaghettipompoenen (± 1,5 kg/stuk)
  • 2 takjes rozemarijn
  • 120 g geraspte parmezaan
  • 1 el olijfolie
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 40 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de pompoenen overlangs in 2 en verwijder de zaadjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de halve pompoenen op, met de snijkant naar onder. Schuif ze ± 40 min. in de oven, tot je er gemakkelijk een mes in kunt prikken. Haal het vruchtvlees met een vork uit de schil en meng het voorzichtig met de olijfolie, peper en zout. Houd warm.
2
Bak de pancetta op een zacht vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten, bak de pancetta mooi goudbruin en laat uitlekken. Gooi het vet weg en spoel de braadpan onder koud water om ze af te koelen. Klop de eidooiers met 2 dl lauw water en de geraspte parmigiano. Giet het mengsel in de braadpan, voeg de geriste rozemarijn toe en verwarm al kloppend op een zacht vuurtje, tot een smeuïge saus. Laat de saus vooral niet koken!
3
Meng het vruchtvlees van de pompoen met de saus en de pancetta. Dien meteen op, werk af met rozemarijn en gebruik eventueel de halve pompoenen als kom.
1
Verwarm de oven voor op 190°C. Snijd de pompoenen overlangs in 2 en verwijder de zaadjes. Bedek een ovenplaat met bakpapier en leg er de halve pompoenen op, met de snijkant naar onder. Schuif ze ± 40 min. in de oven, tot je er gemakkelijk een mes in kunt prikken. Haal het vruchtvlees met een vork uit de schil en meng het voorzichtig met de olijfolie, peper en zout. Houd warm.
2
Bak de pancetta op een zacht vuurtje, in een braadpan zonder toevoeging van vetstof. Verhoog het vuur zodra het vet begint te smelten, bak de pancetta mooi goudbruin en laat uitlekken. Gooi het vet weg en spoel de braadpan onder koud water om ze af te koelen. Klop de eidooiers met 2 dl lauw water en de geraspte parmigiano. Giet het mengsel in de braadpan, voeg de geriste rozemarijn toe en verwarm al kloppend op een zacht vuurtje, tot een smeuïge saus. Laat de saus vooral niet koken!
3
Meng het vruchtvlees van de pompoen met de saus en de pancetta. Dien meteen op, werk af met rozemarijn en gebruik eventueel de halve pompoenen als kom.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 105 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 105 kcal - Vetten: 7,4 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 5,4 g
Gluten vrij
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pancetta per carbonara
Rosa Dell Angelo Pancetta per carbonara
2 × 120 gr
4
89
Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Rozemarijn | Verpakt
Delhaize Rozemarijn | Verpakt
20 gr
1
55
Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
Nurishh Gran Vegiano | Plantaardige alternatif geraspte
150 gr
4
75

Reeds in je keuken

Olijfolie | Culinaire
Delhaize Olijfolie | Culinaire
50 cl
  • little-lione.external.82792960.svg
4
99
Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
45 gr
1
29
Zout | Keuken
365 Zout | Keuken
1 kg
  • little-lione.external.82792960.svg
0
35
Totaal:
€17,77