1
Pel de uien en hak ze grof. Fruit ze op een hoog vuur in een kookpot met de gesmolten boter, tot ze mooi goudbruin zijn. Zet het deksel op de pan, voeg de tijm toe en laat 25 min. op een zacht vuurtje slinken. Meng intussen af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de hazelnoten met de honing, de gerookte paprika, Espelettepeper (naar eigen smaak) en een snufje zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de hazelnoten over en bak ze 20 min. in de oven goudbruin (meng halverwege de baktijd).
3
Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie en mix hem fijn met de olijfolie, 2 el water, peper en zout.
4
Bestuif de uien met bloem, meng 2 min. en voeg beetje bij beetje 7,5 dl warm water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak.
5
Dien de soep heel warm op, met de grofgehakte hazelnoten en een scheutje peterselieolie.
6
Tip: Maak gerust een grotere hoeveelheid suikerhazelnootjes en bewaar ze in een luchtdichte doos: lekker bij kaas, in een slaatje …
1
Pel de uien en hak ze grof. Fruit ze op een hoog vuur in een kookpot met de gesmolten boter, tot ze mooi goudbruin zijn. Zet het deksel op de pan, voeg de tijm toe en laat 25 min. op een zacht vuurtje slinken. Meng intussen af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de hazelnoten met de honing, de gerookte paprika, Espelettepeper (naar eigen smaak) en een snufje zout. Bedek een ovenplaat met bakpapier, verdeel er de hazelnoten over en bak ze 20 min. in de oven goudbruin (meng halverwege de baktijd).
3
Verwijder de dikste steeltjes van de peterselie en mix hem fijn met de olijfolie, 2 el water, peper en zout.
4
Bestuif de uien met bloem, meng 2 min. en voeg beetje bij beetje 7,5 dl warm water toe en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook en laat 10 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Breng verder op smaak.
5
Dien de soep heel warm op, met de grofgehakte hazelnoten en een scheutje peterselieolie.
6
Tip: Maak gerust een grotere hoeveelheid suikerhazelnootjes en bewaar ze in een luchtdichte doos: lekker bij kaas, in een slaatje …