Recept zoekresultatenPlaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano
Recept zoekresultatenPlaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano
Delhaize logo
  • Plaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano
    Nutri-Score C

Plaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigiano

door Line Couvreur
Plaattaart met ricotta, spinazie, courgette, hazelnoten en parmigianoC
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 ei
  • 1 courgette
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 50 g rucola
  • 4 takjes tijm
  • 50 g hazelnoten
  • 130 g geraspte parmezaan
  • 150 g ricotta
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 1 ei
  • 1 courgette
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 50 g rucola
  • 4 takjes tijm
  • 50 g hazelnoten
  • 130 g geraspte parmezaan
  • 150 g ricotta
  • 250 g bloem
  • 125 g boter
  • 1 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 25 min. kooktijd (+ 30 min. koeltijd)
  1. 1
    Strooi de bloem in een slakom. Voeg het ei toe, 1 snufje zout, de geriste tijm, 2 el water, 50 g geraspte parmigiano en de boter in blokjes. Meng en kneed (op het werkblad als je dat gemakkelijker vindt) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2
    Dompel de spinazie in een kookpot kokend water, giet ze na 1 min. kooktijd af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze fijn. Meng ze met de ricotta, de rest van de parmigiano, peper, zout en de helft van de gehakte hazelnoten.
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit. Leg het op een vel bakpapier, verdeel er de ricottabereiding over en schuif het geheel op het rooster van de oven. Bak 25 min. (houd in het oog!).
  4. 4
    Snijd de courgette met de mandoline in heel fijne plakjes. Meng ze met de rucola, de olijfolie, peper en zout. Garneer de taart met deze salade, bestrooi met de rest van de gehakte hazelnoten, breng op smaak met een snufje Espelettepeper en serveer.
  1. 1
    Strooi de bloem in een slakom. Voeg het ei toe, 1 snufje zout, de geriste tijm, 2 el water, 50 g geraspte parmigiano en de boter in blokjes. Meng en kneed (op het werkblad als je dat gemakkelijker vindt) tot een homogeen deeg. Vorm een deegbal, wikkel hem in vershoudfolie en laat 30 min. in de koelkast rusten.
  2. 2
    Dompel de spinazie in een kookpot kokend water, giet ze na 1 min. kooktijd af en spoel ze onder koud water. Pers er zoveel mogelijk water uit en hak ze fijn. Meng ze met de ricotta, de rest van de parmigiano, peper, zout en de helft van de gehakte hazelnoten.
  3. 3
    Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegrol uit. Leg het op een vel bakpapier, verdeel er de ricottabereiding over en schuif het geheel op het rooster van de oven. Bak 25 min. (houd in het oog!).
  4. 4
    Snijd de courgette met de mandoline in heel fijne plakjes. Meng ze met de rucola, de olijfolie, peper en zout. Garneer de taart met deze salade, bestrooi met de rest van de gehakte hazelnoten, breng op smaak met een snufje Espelettepeper en serveer.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 218 kcal - Vetten: 14,2 g - Koolhydraten: 14,3 g - Vezels: 1,7 g - Eiwitten: 7,2 g
Frans
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Piment d'espelette

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
    1
    99
  • Delhaize Courgette
    1 st
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    99
  • Delhaize Jonge spinazieblaadjes
    200 gr
    1
    99
  • Delhaize Rucola | Rode biet
    75 gr
    1
    79
  • Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
  • Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    3
    39
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    2 × 100 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    85
  • Delhaize Ricotta | Classico
    250 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    99
  • Delhaize Karneboter
    250 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    3
    25
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    39
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€21,58