Recept zoekresultatenGratin van risotto en zoete aardappel met 4 kazen
Recept zoekresultatenGratin van risotto en zoete aardappel met 4 kazen
  • Gratin van risotto en zoete aardappel met 4 kazen
    Nutri-Score D

Gratin van risotto en zoete aardappel met 4 kazen

Gratin van risotto en zoete aardappel met 4 kazenD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 200 g paddenstoelenmix voor risotto
  • 1 preiwit
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1/2 biocitroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 75 g ontpitte groene olijven
  • 125 g risottorijst
  • 75 g brie
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g emmentaler
  • 50 g parmigiano
  • 7,5 cl droge witte wijn
  • 100 g paneermeel
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g paddenstoelenmix voor risotto
  • 1 preiwit
  • 500 g zoete aardappelen
  • 1/2 biocitroen
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 75 g ontpitte groene olijven
  • 125 g risottorijst
  • 75 g brie
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g emmentaler
  • 50 g parmigiano
  • 7,5 cl droge witte wijn
  • 100 g paneermeel
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 7 el olijfolie

Begin met koken

: 1 u 20 min. (+ 15 min. kooktijd)
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak er de hele, ongeschilde zoete aardappelen gedurende 1 u in.
  2. 2
    Fruit intussen het gesnipperde preiwit in een stoofpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Strooi de rijst in de pan, meng 2 min., giet er de witte wijn bij en laat 1 min. pruttelen. Voeg 3,6 dl warm water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en laat 18 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
  3. 3
    Maak de champignons schoon (zonder ze nat te maken) en snijd de grootste exemplaren in plakjes. Bak ze in een braadpan met 1 el olie. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Schep de brie in kleine blokjes bij de risotto, haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Roer er de champignons en 1 grofgehakt takje peterselie onder en breng verder op smaak.
  5. 5
    Pluk de blaadjes van 5 takjes peterselie en hak ze. Bak het paneermeel, de peterselie, de geraspte zeste van de halve citroen, de grofgehakte olijven en 2 el olijfolie.
  6. 6
    Snijd de gorgonzola, de emmental en de parmigiano in kleine blokjes.
  7. 7
    Haal het vruchtvlees uit de zoete aardappelen en plet het met 2 el olijfolie, peper en zout.
  8. 8
    Verdeel de risotto (± 600 g) over de bodem van een ovenschaal en bedek hem met de zoete aardappelpuree. Bestrooi met de kaasblokjes en vervolgens met het gebakken paneermeel. Bak 15 min. goudbruin in de oven (180°C, hetelucht + grill). Dien warm op, met een groen slaatje.
  9. 9
    Tip: Win tijd: snijd de zoete aardappelen overlangs in 2 en bak ze met de snijkant naar onder in de oven, zo zijn ze al na 30 à 40 min. klaar.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op 180°C. Bak er de hele, ongeschilde zoete aardappelen gedurende 1 u in.
  2. 2
    Fruit intussen het gesnipperde preiwit in een stoofpan met 2 el olijfolie. Zet het deksel op de pan en laat 5 min. op een zacht vuurtje slinken. Strooi de rijst in de pan, meng 2 min., giet er de witte wijn bij en laat 1 min. pruttelen. Voeg 3,6 dl warm water toe en het verkruimelde halve bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en laat 18 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
  3. 3
    Maak de champignons schoon (zonder ze nat te maken) en snijd de grootste exemplaren in plakjes. Bak ze in een braadpan met 1 el olie. Kruid met peper en zout.
  4. 4
    Schep de brie in kleine blokjes bij de risotto, haal de pan van het vuur, zet er het deksel op en laat 2 min. rusten. Roer er de champignons en 1 grofgehakt takje peterselie onder en breng verder op smaak.
  5. 5
    Pluk de blaadjes van 5 takjes peterselie en hak ze. Bak het paneermeel, de peterselie, de geraspte zeste van de halve citroen, de grofgehakte olijven en 2 el olijfolie.
  6. 6
    Snijd de gorgonzola, de emmental en de parmigiano in kleine blokjes.
  7. 7
    Haal het vruchtvlees uit de zoete aardappelen en plet het met 2 el olijfolie, peper en zout.
  8. 8
    Verdeel de risotto (± 600 g) over de bodem van een ovenschaal en bedek hem met de zoete aardappelpuree. Bestrooi met de kaasblokjes en vervolgens met het gebakken paneermeel. Bak 15 min. goudbruin in de oven (180°C, hetelucht + grill). Dien warm op, met een groen slaatje.
  9. 9
    Tip: Win tijd: snijd de zoete aardappelen overlangs in 2 en bak ze met de snijkant naar onder in de oven, zo zijn ze al na 30 à 40 min. klaar.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 209 kcal - Vetten: 12,3 g - Koolhydraten: 16,9 g - Vezels: 1,6 g - Eiwitten: 6,1 g
Vegetarisch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Prei | Jonge primeur
    800 gr
    2
    99
  • Delhaize Zoete | Aardappelen
    1 kg
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    3
    15
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Olijven | Groen | Ontpit
    130 gr
    2de tegen -50%
    2
    69
  • Bosto Rijst | Mediterane | Risotto Paella | 10m
    500 gr
    3
    19
  • Delhaize Brie | Mini portie
    155 gr
    3 voor €5.5
    2
    79
  • Delhaize Gorgonzola | Mascarpone
    150 gr
    3
    65
  • Delhaize Emmentaler | Mini portie
    120 gr
    3 voor €5.5
    2
    09
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    85
  • Arniston Bay Sauvignon Blanc / Sémillon
    75 cl
    -40%
    3
    59
    €5,99
  • Anco Paneermeel
    200 gr
    0
    67
  • 365 Bouillon | Groenten | Vetarm
    120 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    0
    45
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
    5
    39
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
    35 gr
    -10% voor 3
    4
    29
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    -10% voor 3
    6
    35

Totaal:

€34,15