Tot en met 13 november, geniet van gratis collect-kosten met de promocode COLFREE!Zie voorwaarden

Recept zoekresultatenLenterolletjesatelier
Delhaize logo
  • Lenterolletjesatelier
    B

Lenterolletjesatelier

door Line Couvreur
LenterolletjesatelierB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
8 porties
  • 400 g kippenborstfilet
  • 400 g gepelde steak
  • 200 g gekookte en gepelde scampi
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 rode kool
  • 50 g bruine champignons
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 bussel lente-ui
  • 340 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 appels
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander
  • 150 g geroosterde cashewnoten zonder zout
  • 150 g geroosterde pinda’s zonder zout
  • 24 rijstvellen
  • 250 g rijstvermicelli
  • 5 el rietsuiker
  • 3 el pindakaas
  • 1 el misopasta
  • 3 el sojasaus
  • 4 el rijstazijn
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • zout
  • 400 g kippenborstfilet
  • 400 g gepelde steak
  • 200 g gekookte en gepelde scampi
  • 2 grote wortelen
  • 1/4 rode kool
  • 50 g bruine champignons
  • 100 g jonge spinazieblaadjes (zakje klaar voor gebruik)
  • 1 bussel lente-ui
  • 340 g hele rode paprika’s in bokaal
  • 1 rood chilipepertje
  • 2 appels
  • 1 sinaasappel
  • 1/2 citroen
  • 1 bussel munt
  • 1 bussel koriander

Begin met koken

: 40 min.
1
Dompel de kipfilets in een steelpan kokend water. Breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Smeer de steaks in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in een voorverwarmde hete braadpan. Laat ze op een plank rusten.
3
Doe de rijstvermicelli in een slakom, overgiet ze met kokend water en dek af. Laat 3 min. rusten (houd in het oog), giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Doe de pindakaas in een kom. Meng hem met het geperste sinaasappelsap, de sojasaus, de rijstazijn, de misopasta en 2 el rietsuiker.
5
Laat de rode paprika’s uitlekken, snijd ze in grote stukken en doe ze in de beker van de mixer of de hakmolen. Mix ze fijn met de wijnazijn, 3 el rietsuiker, chilipoeder en zout.
6
Rasp de wortelen met de grove kant van de rasp (of snijd ze met de mandoline in fijne slierten en snijd ze en 3). Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Snipper de champignons. Snijd de lente-uitjes in 2 en snipper het stuk met het witte deel overlangs fijn. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper de ontpitte rode peper of hak hem fijn. Snijd de ongeschilde appelen eerst in plakjes, dan in staafjes en meng ze met citroensap.
7
Trek de kipfilets in stukken. Snijd de steaks in fijne sneetjes, loodrecht op de richting van de vezels. Doe de garnalen, de cashewnoten en de pinda’s in kommen. Laat de vermicelli uitlekken.
8
Zet alle elementen op tafel. Voorzie 1 of 2 grote slakommen met lauw water zodat iedereen er zijn rijstvellen één voor één gedurende een tiental seconden in kan laten weken, om ze dan naar eigen smaak te garneren en op te rollen.
1
Dompel de kipfilets in een steelpan kokend water. Breng opnieuw aan de kook, laat 10 min. pruttelen, haal de pan van het vuur en laat afkoelen.
2
Smeer de steaks in met olijfolie en schroei ze 1 min. per kant dicht in een voorverwarmde hete braadpan. Laat ze op een plank rusten.
3
Doe de rijstvermicelli in een slakom, overgiet ze met kokend water en dek af. Laat 3 min. rusten (houd in het oog), giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken.
4
Doe de pindakaas in een kom. Meng hem met het geperste sinaasappelsap, de sojasaus, de rijstazijn, de misopasta en 2 el rietsuiker.
5
Laat de rode paprika’s uitlekken, snijd ze in grote stukken en doe ze in de beker van de mixer of de hakmolen. Mix ze fijn met de wijnazijn, 3 el rietsuiker, chilipoeder en zout.
6
Rasp de wortelen met de grove kant van de rasp (of snijd ze met de mandoline in fijne slierten en snijd ze en 3). Snipper de rode kool met de mandoline fijn. Snipper de champignons. Snijd de lente-uitjes in 2 en snipper het stuk met het witte deel overlangs fijn. Pluk de blaadjes van de munt en de koriander. Snipper de ontpitte rode peper of hak hem fijn. Snijd de ongeschilde appelen eerst in plakjes, dan in staafjes en meng ze met citroensap.
7
Trek de kipfilets in stukken. Snijd de steaks in fijne sneetjes, loodrecht op de richting van de vezels. Doe de garnalen, de cashewnoten en de pinda’s in kommen. Laat de vermicelli uitlekken.
8
Zet alle elementen op tafel. Voorzie 1 of 2 grote slakommen met lauw water zodat iedereen er zijn rijstvellen één voor één gedurende een tiental seconden in kan laten weken, om ze dan naar eigen smaak te garneren en op te rollen.
Nutritionele informatie
B
Par 100 g : Énergie : 175 kcal - Lipides : 6,2 g - Glucides : 20,6 g - Fibres : 1,8 g - Protéines : 9,2 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Par 100 g : Énergie : 175 kcal - Lipides : 6,2 g - Glucides : 20,6 g - Fibres : 1,8 g - Protéines : 9,2 g
Aziatisch
Lactose vrij
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Gehakte biefstuk
400 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Jonge uien | Bussel
1 st

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize Rode pepers | Verpakt
50 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
2 × +/- 330 gr
2de tegen -40%
+/-€
10
23
Gestoomde worteltjes
* Gestoomde worteltjes
250 gr
2
99
Rode kool | Stukjes appel
Hak Rode kool | Stukjes appel
180 gr
1
49
Portobello | Belgisch
Delhaize Portobello | Belgisch
1 st
2
19
Spinazie | Bio
Delhaize Spinazie | Bio
100 gr
Bio
    2
    19
    Zoete puntpaprika | Rood
    Delhaize Zoete puntpaprika | Rood
    1 st
    1
    39
    Jonagold | 6ST
    Delhaize Jonagold | 6ST
    900 gr
    2
    19
    Eetsinaasappels
    Delhaize Eetsinaasappels
    2 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    49
    Citroenen
    Delhaize Citroenen
    500 gr
    2de tegen -50%
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    35
    Munt | Verpakt
    Delhaize Munt | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Kruiden | Koriander | Blaadjes
    Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    -10% voor 3
    2
    95
    Cashewnoten | Gezouten
    Delhaize Cashewnoten | Gezouten
    175 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    2
    09
    Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes
    Duyvis Tiger Bbq Paprika | Nuts | Nootjes
    150 gr
    2
    15
    Rijstpapier
    H&S Rijstpapier
    2 × 200 gr
    2
    65
    Rijstvermicelli
    Delhaize Rijstvermicelli
    250 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    29
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Pindakaas | Bio | Fairtrade
    Delhaize Pindakaas | Bio | Fairtrade
    350 gr
    Bio
      2
      95
      Miso soup
      Saitaku Miso soup
      88 gr
      2
      85
      Saus | Soja
      Suzi Wan Saus | Soja
      14,3 cl
      4
      15
      Rijstazijn
      Saitaku Rijstazijn
      15 cl
      3
      39
      Kruiden | Chili | Poeder
      Santa Maria Kruiden | Chili | Poeder
      41 gr
      -10% voor 3
      3
      29

      Reeds in je keuken

      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      25
      Kruiden | Zout | Berg | Molen
      Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35
      Totaal:
      +/-€71,23