Recept zoekresultatenGeglaceerde hammetjes met zoete aardappelwedges en maisrelish
Delhaize logo
  • Geglaceerde hammetjes met zoete aardappelwedges en maisrelish
    D

Geglaceerde hammetjes met zoete aardappelwedges en maisrelish

door Jeroen De Pauw
Geglaceerde hammetjes met zoete aardappelwedges en maisrelishD
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 2 gekookte hammetjes
  • 4 tomaten
  • 300 g crispy mais (in blik)
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 160 g honing
  • 1 dl whisky
  • 1 el mosterd
  • 7 el olijfolie
  • 2 el cajunkruiden
  • zout
  • peper
  • 2 gekookte hammetjes
  • 4 tomaten
  • 300 g crispy mais (in blik)
  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 kleine rode ui
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 bussel koriander
  • 4 takjes tijm
  • 160 g honing
  • 1 dl whisky
  • 1 el mosterd
  • 7 el olijfolie
  • 2 el cajunkruiden
  • zout

Begin met koken

: 25 min. + 1 u kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in lange partjes. Meng ze in een ovenschaal met 4 el olijfolie, de cajunkruiden en zout.
2
Meng de honing en de mosterd in een kleine ovenschaal. Voeg de whisky toe, de geriste tijm en kruid met peper en zout. Leg de hammetjes in de schaal en bestrijk ze langs alle kanten met glazuur. Schuif ze samen met de zoete aardappelen in de oven en bak alles gedurende 1 u. Besprenkel de hammetjes intussen af en toe.
3
Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de rode ui. Meng ze met de uitgelekte mais, de gehakte koriander, het geperste teentje knoflook, peper, zout, 3 el olijfolie en citroensap naar eigen smaak. Laat op een koele plek rusten.
4
Serveer de hammetjes met de zoete aardappelen en de maisrelish.
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in lange partjes. Meng ze in een ovenschaal met 4 el olijfolie, de cajunkruiden en zout.
2
Meng de honing en de mosterd in een kleine ovenschaal. Voeg de whisky toe, de geriste tijm en kruid met peper en zout. Leg de hammetjes in de schaal en bestrijk ze langs alle kanten met glazuur. Schuif ze samen met de zoete aardappelen in de oven en bak alles gedurende 1 u. Besprenkel de hammetjes intussen af en toe.
3
Snijd de tomaten in kleine blokjes en hak de rode ui. Meng ze met de uitgelekte mais, de gehakte koriander, het geperste teentje knoflook, peper, zout, 3 el olijfolie en citroensap naar eigen smaak. Laat op een koele plek rusten.
4
Serveer de hammetjes met de zoete aardappelen en de maisrelish.
Nutritionele informatie
D
Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 9,7 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 9,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 153 kcal - Vetten: 7,3 g - Koolhydraten: 9,7 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 9,8 g
Gluten vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Trostomaten | Bio
Delhaize Trostomaten | Bio
2 × 500 gr
Bio
    3
    49
    Maïs | Zacht | Crispy | Blik
    Bonduelle Maïs | Zacht | Crispy | Blik
    2 × 285 gr
    1
    65
    Zoete | Aardappelen
    Delhaize Zoete | Aardappelen
    1 kg
    3
    29
    Rode uien | Netje
    Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69
    Koriander | Verpakt
    Delhaize Koriander | Verpakt
    20 gr
    1
    55
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    39
    Honing | Bloemen | Frankrijk | Bio
    Miel l'Apiculteur Honing | Bloemen | Frankrijk | Bio
    250 gr
    -50% Online Only
    Bio
      7
      55
      Bourbon | Whisky Met Honing | 70cl
      Jim Beam Bourbon | Whisky Met Honing | 70cl
      70 cl
      -50% Online Only
      23
      99
      Kruiden | Cajun | Mix
      Santa Maria Kruiden | Cajun | Mix
      18 gr
      2
      19

      Reeds in je keuken

      Saus | Mosterd
      Devos & Lemmens Saus | Mosterd
      30 cl
      10 zegels voor 4
      2
      05
      Olijfolie | Culinaire
      Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      • little-lione.external.82792960.svg
      4
      99
      Zout | Keuken
      365 Zout | Keuken
      1 kg
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      35
      Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Peper | Wit | Gemalen
      45 gr
      1
      29
      Totaal:
      €54,71