• Pizza arrabbiata met kip
    Nutri-Score B

Pizza arrabbiata met kip

door Jeroen De Pauw
Pizza arrabbiata met kipB
Makkelijk
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g kippenborstfilet
  • 200 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g gegrilde artisjokharten
  • 30 g ontpitte groene olijven
  • 20 g verse bakkersgist
  • 400 g bloem
  • 100 g geraspte emmental
  • 250 g arrabbiatasaus
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kl fijne suiker
  • 400 g kippenborstfilet
  • 200 g kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 1/2 bussel koriander
  • 1 takje rozemarijn
  • 50 g gegrilde artisjokharten
  • 30 g ontpitte groene olijven
  • 20 g verse bakkersgist
  • 400 g bloem
  • 100 g geraspte emmental
  • 250 g arrabbiatasaus
  • 5 el olijfolie
  • peper
  • zout
  • 1 kl fijne suiker

Begin met koken

: 35 min. + 2x8 min. baktijd (+ 45 min. rijstijd)
  1. 1
    Meng de gist met 2,2 dl lauw water en laat 5 min. rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen). Verwarm de oven voor op 50°C (niet op hetelucht!) en haal de bakplaat eruit. Doe de bloem, 1 kl zout, de suiker en 3 el olijfolie in een grote slakom. Maak een kuiltje, giet er de gist in en meng. Bestuif het werkblad met bloem, kneed tot een soepel en homogeen deeg en vorm 2 deegballen. Bestuif de ovenplaat met bloem, leg er de deegballen op en laat ze 45 min. in de oven rijzen.
  2. 2
    Verhoog de oventemperatuur tot 240°C. Bestuif het werkblad met bloem, rol de pizzadegen uit en leg ze op bakpapier. Laat ze rusten.
  3. 3
    Snijd de kip intussen in reepjes en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en de gesnipperde rode ui. Voeg de rozemarijn en de gehalveerde kerstomaten toe, zodra alles mooi goudbruin is. Fruit 2 min. en breng verder op smaak.
  4. 4
    Verdeel de arrabbiatasaus over de pizzadegen. Voeg de bereiding met kip toe, de olijven in schijfjes, de gehalveerde artisjokharten en de geraspte emmental. Schuif een pizza met haar bakpapier op het ovenrooster en bak ze 8 à 10 min. (bak de 2de pizza terwijl je de 1ste serveert).
  5. 5
    Bestrooi met gehakte koriander en dien heel warm op, met een groen slaatje.
  6. 6
    Tip: Vervang de arrabbiata gerust door een andere, niet pikante saus: Basilico of Tomatenvlees met groenten (in blik).
  1. 1
    Meng de gist met 2,2 dl lauw water en laat 5 min. rusten (het mengsel moet lichtjes schuimen). Verwarm de oven voor op 50°C (niet op hetelucht!) en haal de bakplaat eruit. Doe de bloem, 1 kl zout, de suiker en 3 el olijfolie in een grote slakom. Maak een kuiltje, giet er de gist in en meng. Bestuif het werkblad met bloem, kneed tot een soepel en homogeen deeg en vorm 2 deegballen. Bestuif de ovenplaat met bloem, leg er de deegballen op en laat ze 45 min. in de oven rijzen.
  2. 2
    Verhoog de oventemperatuur tot 240°C. Bestuif het werkblad met bloem, rol de pizzadegen uit en leg ze op bakpapier. Laat ze rusten.
  3. 3
    Snijd de kip intussen in reepjes en fruit ze op een vrij hoog vuur, in een braadpan met 2 el olijfolie en de gesnipperde rode ui. Voeg de rozemarijn en de gehalveerde kerstomaten toe, zodra alles mooi goudbruin is. Fruit 2 min. en breng verder op smaak.
  4. 4
    Verdeel de arrabbiatasaus over de pizzadegen. Voeg de bereiding met kip toe, de olijven in schijfjes, de gehalveerde artisjokharten en de geraspte emmental. Schuif een pizza met haar bakpapier op het ovenrooster en bak ze 8 à 10 min. (bak de 2de pizza terwijl je de 1ste serveert).
  5. 5
    Bestrooi met gehakte koriander en dien heel warm op, met een groen slaatje.
  6. 6
    Tip: Vervang de arrabbiata gerust door een andere, niet pikante saus: Basilico of Tomatenvlees met groenten (in blik).
Per 100g: Energie: 198 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 19,8 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 11,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 198 kcal - Vetten: 7,5 g - Koolhydraten: 19,8 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 11,9 g
Viande - moins de 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Groene olijf
    30 g

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • St Sever Filets | Hoevekip | Geel | Label Rouge
    2 × +/- 330 gr
    2de tegen -50%
  • Delhaize Kerstomaten | Rood
    250 gr
    3 voor €5
  • Delhaize Rode uien | Netje
    400 gr
  • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
    10 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Rozemarijn
    21 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Artisjokbodems
    180 gr
  • Bruggeman Bakkersgist
    42 gr
  • Delhaize Emmentaler | Mini portie
    120 gr
    3 voor €6
  • Delhaize Saus | Arrabbiata
    2 × 200 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Delhaize Olijfolie | Culinaire
    50 cl
  • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
    41 gr
    2de tegen -60%
  • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
    140 gr
    2de tegen -60%
  • Delhaize Suiker | Fijn | Kristal
    1 kg

Totaal:

+/-€41,72