Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenPilav met mosselen op paella wijze
Delhaize logo
  • Pilav met mosselen op paella wijze
    B

Pilav met mosselen op paella wijze

Pilav met mosselen op paella wijzeB
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1/2 kopje ontpitte groene olijven
  • citroen
  • 1 kopje diepgevroren erwtjes
  • gehakte peterselie
  • 2 kleine koppen langkorrelrijst met normale kooktijd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 feuille laurier
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kopje passata
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 kopje witte wijn
  • 1/2 kopje ontpitte groene olijven
  • citroen
  • 1 kopje diepgevroren erwtjes
  • gehakte peterselie
  • 2 kleine koppen langkorrelrijst met normale kooktijd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 feuille laurier
  • 3 e.l. olijfolie
  • 1 kopje passata
  • peper
  • 1 rode paprika
  • 1 dopje saffraanpoeder
  • 1 kg Super mosselen
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje

Begin met koken

1
Fruit de in kleine blokjes gesneden paprika en de gesnipperde ui in de olie in een diepe pan op heel zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan en laat 2 min. fruiten.
3
Voeg dan de passata toe, de erwten, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en het saffraanpoeder.
4
Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en meet het: voeg water toe tot je in totaal ongeveer 4 koppen vloeistof hebt (80 cl). Giet in de pan en breng aan de kook.
5
Doe er de rijst bij, meng goed, dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwijder de schelpen, doe de mosselen met de olijven bij in de pan. Meng goed. Laat nog 2 min. stoven (al het vocht moet opgenomen zijn).
6
Breng op smaak en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie en versierd met partjes citroen.
1
Fruit de in kleine blokjes gesneden paprika en de gesnipperde ui in de olie in een diepe pan op heel zacht vuur. Dek af en laat stoven.
2
Doe de goed gereinigde mosselen in een grote kookpot. Voeg de witte wijn toe, dek af en laat ze 4 min. op hoog vuur openstomen, schud ze af en toe. Giet het kookvocht in een beker en laat decanteren. Doe het geperste knoflookteentje bij in de pan en laat 2 min. fruiten.
3
Voeg dan de passata toe, de erwten, het verkruimelde bouillonblokje, het laurierblad en het saffraanpoeder.
4
Giet het kookvocht door een heel fijne zeef en meet het: voeg water toe tot je in totaal ongeveer 4 koppen vloeistof hebt (80 cl). Giet in de pan en breng aan de kook.
5
Doe er de rijst bij, meng goed, dek af en laat 20 min. op heel zacht vuur sudderen. Verwijder de schelpen, doe de mosselen met de olijven bij in de pan. Meng goed. Laat nog 2 min. stoven (al het vocht moet opgenomen zijn).
6
Breng op smaak en serveer meteen, bestrooid met gehakte peterselie en versierd met partjes citroen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 639,8
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 419; energie (kCal): 100; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 0,5; koolhydraten (g): 10,2; suikers (g): 1; vezels (g): 0,8; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 639,8
Spaans
Moederdag,Romantisch diner
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene olijf
1/2 kopje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Citroen

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Erwten
1 kopje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peterselie

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rijst
2

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Knoflook
1 teentje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Laurier
1 feuille

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Olijfolie
3 e.l.

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Tomatensaus
1 kopje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Peper

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Rode peper
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Saffraan
1 dopje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vorm
1 kg

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Ui
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Vis Fumet
1

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte wijn
1 kopje

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Totaal:
0,00