Rappel de produit :«8 mini raw cakes van het merk Nats Rawline» verkeerde houdbaarheidsdatum op etiketEn savoir plus >

Recept zoekresultatenAardappelcurry met kokosmelk
Delhaize logo
  • Aardappelcurry met kokosmelk

Aardappelcurry met kokosmelk

Aardappelcurry met kokosmelk
Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 afgestreken kl venkelzaadjes
  • 2 el fish sauce
  • 1 zakje kerriepoeder Santa Maria
  • 25 dl kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 600 g vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 50 cl water
  • fijngehakte verse koriander
  • 1 grote courgette
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 rode paprika
  • sambal
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 1 afgestreken kl venkelzaadjes
  • 2 el fish sauce
  • 1 zakje kerriepoeder Santa Maria
  • 25 dl kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • 600 g vastkokende aardappelen (nettogewicht, geschild)
  • 50 cl water
  • fijngehakte verse koriander
  • 1 grote courgette
  • 1 klein teentje knoflook
  • 1 limoen
  • peper
  • 1 rode paprika
  • sambal
  • 1 ui

Begin met koken

1
Snipper de ui fijn en snij de paprika in reepjes, fruit ze in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min.
2
Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, de geperste knoflook, het kerriepoeder en de venkelzaadjes. Meng 2 min., doe er het water bij, de kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht sudderen zonder deksel.
3
Voeg de in blokjes gesneden courgette(s) toe en laat nog 5 min. zacht koken.
4
Voeg het limoensap toe, de fish sauce en eventueel een klein beetje sambal. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met fijngehakte koriander.
5
Dit gerecht kan je gewoon zo serveren en eten zoals een soep,  maar je kan het ook serveren bij bereidingen op de grill. In dit geval kan je de saus wat binden met express bindmiddel.
1
Snipper de ui fijn en snij de paprika in reepjes, fruit ze in de olie in een stoofpot op zacht vuur gedurende 5 min.
2
Voeg de in blokjes gesneden aardappelen toe, de geperste knoflook, het kerriepoeder en de venkelzaadjes. Meng 2 min., doe er het water bij, de kokosmelk en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 15 min. zacht sudderen zonder deksel.
3
Voeg de in blokjes gesneden courgette(s) toe en laat nog 5 min. zacht koken.
4
Voeg het limoensap toe, de fish sauce en eventueel een klein beetje sambal. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm, bestrooid met fijngehakte koriander.
5
Dit gerecht kan je gewoon zo serveren en eten zoals een soep,  maar je kan het ook serveren bij bereidingen op de grill. In dit geval kan je de saus wat binden met express bindmiddel.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Nuoc mam saus
2 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Kruiden | Venkel | Gemalen
Santa Maria Kruiden | Venkel | Gemalen
17 gr
1
75
Saus | Tetra | Curry
Knorr Saus | Tetra | Curry
30 cl
3+1 gratis
2
45
Kokosmelk
Delhaize Kokosmelk
3 × 1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
49
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
2de tegen -50%
4
69
Mineraalwater | Niet bruisend | PET
Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
6 x 50 cl
-20% voor 3
4
69
Koriander | Verpakt
Delhaize Koriander | Verpakt
20 gr
1
55
Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Limoen | 1 st
Delhaize Limoen | 1 st
1 st
0
49
Paprika | Rood
Delhaize Paprika | Rood
1 st
1
09
Sambal | oelek | 200 g
Conimex Sambal | oelek | 200 g
200 gr
1
99
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99

Reeds in je keuken

Olie | Zonnebloem
Delhaize Olie | Zonnebloem
1 l
  • little-lione.external.82792960.svg
2
05
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
12 x 10 gr
2
99
Totaal:
€30,94