Recept zoekresultatenPeterseliewortelsoep met peterseliesap
Recept zoekresultatenPeterseliewortelsoep met peterseliesap
Delhaize logo
  • Peterseliewortelsoep met peterseliesap
    Nutri-Score A

Peterseliewortelsoep met peterseliesap

door Line Couvreur
Peterseliewortelsoep met peterseliesapA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 650 g peterseliewortel
  • 4 uien
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 5 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout
  • 650 g peterseliewortel
  • 4 uien
  • 1 bussel bladpeterselie
  • 5 el olijfolie
  • Espelettepeper
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min. + 30 min. kooktijd
1
Hak de uien grof en fruit ze op een matig vuurtje, in een kookpot met 4 el olijfolie. Schil de peterseliewortels en snijd ze in stukken. Voeg ze in de kookpot toe, overgiet met 1 l water en breng aan de kook. Laat 30 min. pruttelen, tot de groenten zacht zijn.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, mix ze fijn met 2 el water en giet de bereiding door een puntzeef, tot een glad sap. Meng het sap met de rest van de olijfolie en giet 2⁄3 van dit mengsel in de soep. Mix fijn (met een mixer of in de blender). Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder op smaak.
3
Dien heel warm op. Werk elke kom af met een scheutje peterseliesap en geef je soep naar eigen smaak meer pit met een beetje Espelettepeper.
1
Hak de uien grof en fruit ze op een matig vuurtje, in een kookpot met 4 el olijfolie. Schil de peterseliewortels en snijd ze in stukken. Voeg ze in de kookpot toe, overgiet met 1 l water en breng aan de kook. Laat 30 min. pruttelen, tot de groenten zacht zijn.
2
Pluk de blaadjes van de peterselie, mix ze fijn met 2 el water en giet de bereiding door een puntzeef, tot een glad sap. Meng het sap met de rest van de olijfolie en giet 2⁄3 van dit mengsel in de soep. Mix fijn (met een mixer of in de blender). Giet er indien gewenst warm water bij voor een vloeibaardere soep en breng verder op smaak.
3
Dien heel warm op. Werk elke kom af met een scheutje peterseliesap en geef je soep naar eigen smaak meer pit met een beetje Espelettepeper.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 48 kcal - Vetten: 3,4 g - Koolhydraten: 3,6 g - Vezels: 1,2 g - Eiwitten: 0,7 g
Frans
Vegan
Winter
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

peterseliewortel
650 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Piment d'espelette

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Gekrulde peterselie | Verpakt
Delhaize Gekrulde peterselie | Verpakt
100 gr
1
49

Reeds in je keuken

Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Olijfolie | Extra vièrge
    Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
    1 l
    17
    99
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      €1,49