Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenPastilla met gehakt
Delhaize logo
  • Pastilla met gehakt
    A
Pastilla met gehaktA

Pastilla met gehakt

Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 3 grote uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g langkorrelrijst
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 1 el bloem
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 15 dl water
  • 1 kl harissa
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • peper
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout
  • 3 grote uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g langkorrelrijst
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 1 el bloem
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 15 dl water
  • 1 kl harissa
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • peper
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout

Begin met koken

: 35 min. bereidingstijd + 35 min. baktijd
1
Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
2
Kook ondertussen de rijst gaar.
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
6
Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
7
Zet 20 min. in de oven.
8
Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
1
Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
2
Kook ondertussen de rijst gaar.
3
Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
4
Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
5
Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
6
Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
7
Zet 20 min. in de oven.
8
Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Orientaals
Barbecue,Moederdag
Diner
Zomer,Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Snelkookrijst | 8 min

Bosto

Snelkookrijst | 8 min

4 x 75 gr

€2,45

Butchers Burger | Bio

Delhaize

Butchers Burger | Bio

2 × +/- 300 gr

Bio

+/-€12,36

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

Santa Maria

Kruiden | Ras El Hanout | Mix

20 gr

€2,19

La Flamme

Harissa

70 gr

€0,89

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Brickvellen

Delhaize

Brickvellen

170 gr

€2,49

Reeds in je keuken

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

Spa

Mineraalwater | Niet bruisend | Sportdop | PET

6 x 33 cl

€4,39

Boter | Gezouten

Paysan Breton

Boter | Gezouten

125 gr

€2,39

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€22,47