• Pastilla met gehakt
    Nutri-Score A

Pastilla met gehakt

Pastilla met gehaktA
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 grote uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g langkorrelrijst
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 1 el bloem
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 15 dl water
  • 1 kl harissa
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • peper
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout
  • 3 grote uien
  • 3 e.l. olijfolie
  • 70 g langkorrelrijst
  • 500 g rundergehakt (gehakte biefstuk)
  • 1 el bloem
  • 1 kl ras-el-hanout
  • 15 dl water
  • 1 kl harissa
  • 4 vellen brickdeeg
  • 1 ei
  • 40 g boter
  • peper
  • 4 vellen brickdeeg (voor de bodem)
  • zout

Begin met koken

: 35 min. bereidingstijd + 35 min. baktijd
  1. 1
    Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
  2. 2
    Kook ondertussen de rijst gaar.
  3. 3
    Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  4. 4
    Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  5. 5
    Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
  6. 6
    Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
  7. 7
    Zet 20 min. in de oven.
  8. 8
    Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
  1. 1
    Bak de gehakte uien aan in een diepe pan met de olie. Zet een deksel op de pan en laat 15 min. op zacht vuur stoven.
  2. 2
    Kook ondertussen de rijst gaar.
  3. 3
    Doe het gehakt bij in de pan en bak het op vrij hoog vuur, al roerend met een spatel zodat het in stukjes breekt. Bestrooi, wanneer het bruin gebakken is, met bloem en ras-el-hanout, roer 1 min., voeg het water en harissa toe. Laat 10 min. op zacht vuur sudderen.
  4. 4
    Verwarm ondertussen de oven voor op th. 6 – 180°C.
  5. 5
    Doe de rijst bij het gehakt en breng op smaak met peper en zout. Neem van het vuur.
  6. 6
    Leg 2 lange repen bakpapier kruisgewijs in een grote, ronde, diepe taartvorm (het vergemakkelijkt het uit de vorm nemen). Smeer de vellen brickdeeg (voor de bodem) lichtjes in met gesmolten boter en bekleed er de bodem van de bakvorm mee. Leg ze wat uit elkaar zodat het deeg over de rand van de vorm hangt. Doe er de vulling in, druk goed aan en bedek met de andere, met boter ingesmeerde vellen. Vouw de overhangende randen naar het midden en zet ze vast met het losgeklopte ei.
  7. 7
    Zet 20 min. in de oven.
  8. 8
    Haal uit de vorm en serveer warm met een salade.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 270; energie (kCal): 65; vetten (g): 3,2; verzadigde vetten (g): 1,1; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,3; vezels (g): 0,6; eiwitten (g): 5; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 433,55
Orientaals
Barbecue
Diner
Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Tilda Rijst | Gestoomd | Basmati | Puur
    250 gr
  • Delhaize Mini burger | Lam | Celtic
    3 × +/- 210 gr
  • Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
    35 gr
  • La Flamme Harissa
    70 gr
  • Delhaize Eieren | Bruine | Medium
    4 st
  • Delhaize Brickvellen
    170 gr
  • Reeds in je keuken

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Cirio Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    -40%
  • Delhaize Tarwebloem
    1 kg
  • Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    2+1 gratis
  • Aubel Zachte boter
    500 gr
    2de tegen -40%
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg

Totaal:

+/-€25,44