Recept zoekresultatenKalfsballetjes op Italiaanse wijze
Delhaize logo
  • Kalfsballetjes op Italiaanse wijze
    B

Kalfsballetjes op Italiaanse wijze

Kalfsballetjes op Italiaanse wijzeB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 650 g kalfsgehakt zonder kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • 1 zeste van een biocitroen
  • 3,5 dl water
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 650 g kalfsgehakt zonder kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • 1 zeste van een biocitroen

Begin met koken

: 45 min
1
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
2
Meng het gehakt met de parmezaan, de peterselie, peper en zout. Rol balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min in de oven.
3
Snijd ondertussen de ui, de wortel en de selder fijn. Bak ze 5 min aan in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min, voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min inkoken, doe er dan het water bij, het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat 20 min zonder deksel op zacht vuur pruttelen.
4
Kruid af en serveer met verse tagliatelle.
5
Je kan op het einde van de kooktijd een beetje geraspte zeste van biocitroen toevoegen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
2
Meng het gehakt met de parmezaan, de peterselie, peper en zout. Rol balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min in de oven.
3
Snijd ondertussen de ui, de wortel en de selder fijn. Bak ze 5 min aan in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min, voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min inkoken, doe er dan het water bij, het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat 20 min zonder deksel op zacht vuur pruttelen.
4
Kruid af en serveer met verse tagliatelle.
5
Je kan op het einde van de kooktijd een beetje geraspte zeste van biocitroen toevoegen.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 592,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 592,36
Italiaans
Gluten vrij
Kids,Vaderdag
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Gehakt | Kalfs
Delhaize Gehakt | Kalfs
3 × +/- 279 gr
+/-€
4
88
Parmigiano reggiano | BOB
Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
100 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
2
55
Wortelen | Extra fijn
Hak Wortelen | Extra fijn
215 gr
1+1 gratis
1
95
Lookbol | Netje
Delhaize Lookbol | Netje
75 gr
1
79
Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Tomato Frito
    Heinz Tomato Frito
    780 gr
    -34% voor 6
    1
    75
    Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    Chateau de la Roulerie Coteaux du Layon 1er Cru Chaume | 2014
    50 cl
    2de tegen -40%
    34
    99
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Citroen | 1 st
    Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    0
    69

    Reeds in je keuken

    Visfumet
    North Sea Chefs Visfumet
    400 gr
    3
    99
    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
    1
    19
    Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    Evian Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 50 cl
    -20% voor 3
    4
    69
    Totaal:
    +/-€64,54

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.