• Kalfsballetjes op Italiaanse wijze
    Nutri-Score B

Kalfsballetjes op Italiaanse wijze

Kalfsballetjes op Italiaanse wijzeB
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 650 g kalfsgehakt zonder kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • 1 zeste van een biocitroen
  • 3,5 dl water
  • 1 ui
  • 1 vetarm visbouillonblokje
  • 650 g kalfsgehakt zonder kruiden
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 stengel selder
  • 1 wortel
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 70 g tomatenpuree
  • 20 cl droge witte wijn
  • 1 kruidentuiltje
  • 2 e.l. olijfolie
  • 2 el gehakte bladpeterselie
  • peper
  • 1 zeste van een biocitroen

Begin met koken

: 45 min
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  2. 2
    Meng het gehakt met de parmezaan, de peterselie, peper en zout. Rol balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min in de oven.
  3. 3
    Snijd ondertussen de ui, de wortel en de selder fijn. Bak ze 5 min aan in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min, voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min inkoken, doe er dan het water bij, het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat 20 min zonder deksel op zacht vuur pruttelen.
  4. 4
    Kruid af en serveer met verse tagliatelle.
  5. 5
    Je kan op het einde van de kooktijd een beetje geraspte zeste van biocitroen toevoegen.
  1. 1
    Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
  2. 2
    Meng het gehakt met de parmezaan, de peterselie, peper en zout. Rol balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bak ze 10 min in de oven.
  3. 3
    Snijd ondertussen de ui, de wortel en de selder fijn. Bak ze 5 min aan in de olie in een stoofpot op zacht vuur. Voeg het geperste lookteentje toe, roer 1 min, voeg dan de witte wijn toe. Laat 2 min inkoken, doe er dan het water bij, het kruidentuiltje, de tomatenblokjes, de tomatenpuree en het verkruimelde bouillonblokje. Breng aan de kook, voeg de balletjes toe en laat 20 min zonder deksel op zacht vuur pruttelen.
  4. 4
    Kruid af en serveer met verse tagliatelle.
  5. 5
    Je kan op het einde van de kooktijd een beetje geraspte zeste van biocitroen toevoegen.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 592,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 491; energie (kCal): 118; vetten (g): 7,7; verzadigde vetten (g): 3,1; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 1,8; vezels (g): 1,3; eiwitten (g): 7; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 592,36
Italiaans
Gluten vrij
Kids
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Gehakt | Kalfs | Gekruid
    +/- 279 gr

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Bouquet garni
    1

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
  • Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
  • Mutti Gepelde Tomaten
    400 gr
  • Mutti Gepelde Tomaten
    400 gr
  • Montinho Sao Miguel Vinho Regional Alentejano
    75 cl
    -40%
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
  • Reeds in je keuken

  • Knorr Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes
    12 x 10 gr
  • Cirio Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    -40%
  • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
    38 gr
  • Vittel Mineraalwater | Niet bruisend | PET
    6 x 1,5 l
    2+1 gratis

Totaal:

€19,69