Recept zoekresultatenMosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes
Delhaize logo
  • Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes

Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes

Moeilijkheid

Gemiddeld

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Voorgerecht
Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes

Ingrediënten voor 24 Porties

24 Porties
  • 400 g gekookte mosselen zonder schelp
  • 35 cl gefilterd kookvocht
  • 4 eieren
  • 180 g patisseriebloem
  • 180 g boter
  • 35 cl volle melk
  • 1 doosje paneermeel
  • 1 stevige handvol selderblaadjes
  • 2 citroenen
  • zout
  • Peper van de molen

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosselvlees | Gekookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009011200296710000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Bloem | Fijngebak
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1985020600095970000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. (+ 1 nacht opstijven in de koelkast)

    1. De dag voordien: smelt de boter op een zacht vuur. Voeg de bloem in één keer toe en roer goed zodat je een deeg krijgt. Laat 3 min. ‘drogen’ onder voortdurend roeren. Voeg de melk en het mosselkookvocht toe en meng tot het deeg dik en glad wordt. Zout en peper. Haal de pot van het vuur. Scheid het wit van de eierdooiers en bewaar het eiwit in een hermetisch afgesloten doosje. Voeg de eierdooiers toe aan de bechamelsaus en roer voorzichtig. Voeg tenslotte de gekookte mosselen zonder schelp toe en meng.
    2. Giet de bereiding in een rechthoekige schotel. Dek af met vershoudfolie en laat 1 nacht in de koelkast rusten.
    3. De dag zelf: klop de eiwitten lichtjes. Strooi paneermeel in een bord.
    4. Snijd 24 gelijke porties uit het kroketdeeg. Maak een balletje, dompel dat even in het eiwit en nadien in het paneermeel. Herhaal. Doe hetzelfde met de rest van het deeg. Laat de kroketjes op een koele plek rusten tot je ze gaat frituren.
    5. Verwarm de frituurpan voor op 180°C. Dompel de kroketten in de warme olie en bak ze tot ze overal goudbruin geworden zijn. Laat ze uitlekken op absorberend papier.
    6. Frituur de selderblaadjes.
    7. Dien de kroketten op met de gefrituurde selderblaadjes en garneer met enkele schijfjes citroen.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Diner
    Voorgerecht
    • Mosselkroketten met gefrituurde selderblaadjes

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Mosselvlees | Gekookt
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F2009011200296710000
  • Citroen | Bio
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    3,78 €/kg
    €1,89
    F2021041400079670000
  • Verse melk | Volle | Bio
    nutri-score-bordered-b.external.00ed50ac.svg
    1 l
    2,09 €/l
    €2,09
    F2008080500165900000
  • Bloem | Fijngebak
    1 kg
    1,45 €/kg
    €1,45
    S1985020600095970000