Recept zoekresultatenPannenkoekjes met appels
Delhaize logo
  • Pannenkoekjes met appels
    C

Pannenkoekjes met appels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

Score

4 op 5
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Snack
Pannenkoekjes met appelsC

Ingrediënten voor 12 Porties

12 Porties
  • 75 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 50 g boter (+ voor het bakken van de pannenkoeken)
  • 50 g amandelpoeder
  • 2 eieren
  • 2 golden of jonagold appels
  • 50 g griessuiker
  • 1/2 kl kaneelpoeder

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€25,70

Begin met koken

  1. Doe de in stukjes gesneden boter in een kom en laat in de microgolfoven smelten. Voeg de suiker toe, het zout, het kaneelpoeder en de eieren. Meng, doe er dan het amandelpoeder en de bloem bij. Meng goed met de klopper tot een glad beslag.
  2. Schil de appels en rasp ze met de grove kant van de rasp, meng ze onder het beslag.
  3. Smelt een noot boter in een grote pan en schep er 3 dikke el beslag in, laat er voldoende ruimte tussen. Strijk het beslag voorzichtig uit met een spatel om zo 3 pannenkoekjes te bekomen. Bak aan beide kanten goudgeel op een zacht vuur. Maak op deze manier 12 pannenkoekjes.
  4. Serveer warm met cassonadesuiker of honing.

Kooktip

Je kan de pannenkoekjes zonder problemen opwarmen in de microgolfoven.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 972; energie (kCal): 233; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 23; suikers (g): 13,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 115,78
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 972; energie (kCal): 233; vetten (g): 12,9; verzadigde vetten (g): 5; koolhydraten (g): 23; suikers (g): 13,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 5,8; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 115,78
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Vegetarisch
Lichtmis,Kids
Ontbijt
Snack
  • Pannenkoekjes met appels
    C

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Geklaarde boter

Carlsbourg

Geklaarde boter

225 gr

€5,69

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Eieren | Mix kaliber | Bio

Delhaize

Eieren | Mix kaliber | Bio

6 st

Kleine Leeuw, kleine prijsBio

€2,95

Appel | Pinkids | 8 stuks

Pink Lady

Appel | Pinkids | 8 stuks

8 st

€3,99

Suiker | Vervanger

Zusto

Suiker | Vervanger

300 gr

€4,29

Kruiden | Kaneel | Gemalen

Santa Maria

Kruiden | Kaneel | Gemalen

38 gr

€3,79

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Kruiden | Zout | Berg | Molen

Santa Maria

Kruiden | Zout | Berg | Molen

140 gr

€5,55

Totaal:
€25,70