- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Verwarm de in stukjes gesneden boter in een kookpot op heel zacht vuur. Voeg, wanneer de boter begint te smelten, 100 g chocolade toe en laat smelten. Neem van het vuur, laat 1 min. staan en klop met de garde. Voeg dan de eieren en de melk toe, meng goed.
- Meng de suiker met de bloem, het baking powder, het zout en de resterende 50 g chocolade. Giet dit mengsel in één keer in de kookpot en meng snel zonder een perfect glad beslag te willen bekomen.
- Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en schep een lepel beslag in elk vormpje. Verdeel 100 g frambozen over de vormpjes en bedek met het resterende beslag. Bak 15 min. in de oven. Laat in de bakplaat afkoelen.
- Breng de room in een steelpan aan de kook. Neem van het vuur, voeg de gehakte, witte chocolade toe. Laat 1 min. staan, roer met de garde. Giet het mengsel in een kom en voeg de kaas toe, meng goed en zet 1 uur in de koelkast.
- Bedek de muffins met de witte chocoladeroom, leg er een framboos op en bestrooi met suikerparels. Serveer koel.
Kooktip
Als je de muffins op voorhand versiert, zet ze dan in de koelkast en leg er de suikerparels net voor het serveren op, want anders beginnen de kleurtjes uit te lopen.