Recept zoekresultatenMuffins met chocopasta en amandelen
Delhaize logo
  • Muffins met chocopasta en amandelen
    D
Muffins met chocopasta en amandelenD

Muffins met chocopasta en amandelen

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 12 kl smeerpasta met hazelnoten fairtrade
  • 150 g ruwe rietsuiker Fairtrade
  • 120 g amandelpoeder
  • 180 g bloem
  • 2 eieren
  • 20 cl zure room
  • 10 g bakpoeder
  • 8 cl arachideolie
  • 1 zout
  • 12 kl smeerpasta met hazelnoten fairtrade
  • 150 g ruwe rietsuiker Fairtrade
  • 120 g amandelpoeder
  • 180 g bloem
  • 2 eieren
  • 20 cl zure room
  • 10 g bakpoeder
  • 8 cl arachideolie
  • 1 zout

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd + 20 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng in een kom de eieren, de room en de olie. Zet opzij.
3
Doe de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, een snuifje zout en de suiker in een grote kom. Klop met de garde tot een luchtig mengsel. Maak een kuiltje in het midden, giet er het eiermengsel in en meng alles snel met een vork.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel ongeveer 2/3 van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje een flinke koffielepel chocopasta. Bedek met de rest van het beslag. Laat 20 min. in de oven bakken.
5
Laat 5 min. rusten, zet de muffins dan op een taartrooster en laat ze afkoelen.
6
Serveer ze lauw of op kamertemperatuur.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Meng in een kom de eieren, de room en de olie. Zet opzij.
3
Doe de bloem, het amandelpoeder, het bakpoeder, een snuifje zout en de suiker in een grote kom. Klop met de garde tot een luchtig mengsel. Maak een kuiltje in het midden, giet er het eiermengsel in en meng alles snel met een vork.
4
Leg papieren vormpjes (baking cups) in een bakplaat voor muffins en verdeel ongeveer 2/3 van het beslag over de vormpjes. Schep in elk vormpje een flinke koffielepel chocopasta. Bedek met de rest van het beslag. Laat 20 min. in de oven bakken.
5
Laat 5 min. rusten, zet de muffins dan op een taartrooster en laat ze afkoelen.
6
Serveer ze lauw of op kamertemperatuur.
Nutritionele informatie
D
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1722; energie (kCal): 413; vetten (g): 26,3; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 35,8; suikers (g): 21; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 307,77
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 1722; energie (kCal): 413; vetten (g): 26,3; verzadigde vetten (g): 7,7; koolhydraten (g): 35,8; suikers (g): 21; vezels (g): ; eiwitten (g): 7,4; zout (g): 0,1. Energie (kcal/portie): 307,77
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegetarisch
Brunch,Kids
Overig
Snack

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Hazelnootpasta | Hazelnoot | 360G

Bonne Maman

Hazelnootpasta | Hazelnoot | 360G

360 gr

€4,69

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€14,85