Recept zoekresultatenBrownies met chocolade en courgette
Delhaize logo
  • Brownies met chocolade en courgette
    D
Brownies met chocolade en courgetteD

Brownies met chocolade en courgette

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

16 porties
  • 2 eieren
  • 1 kleine courgette
  • 75 g amandelpoeder
  • 75 g bloem
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 g gezouten boter
  • 100 g pure chocolade (voor het glazuur)
  • 2 eieren
  • 1 kleine courgette
  • 75 g amandelpoeder
  • 75 g bloem
  • 150 g kokosbloesemsuiker
  • 200 g pure chocolade
  • 30 g cacaopoeder
  • 150 g gezouten boter
  • 100 g pure chocolade (voor het glazuur)

Begin met koken

: 25 min. + 20 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een heel zacht vuurtje in een kookpot. Voeg de gehakte chocolade toe en laat hem zachtjes smelten, maar haal de pan van het vuur net vóór hij volledig gesmolten is. Laat rusten.
2
Rasp de courgette en houd 200 g apart.
3
Meng de chocolade en de boter tot een perfect gladde bereiding. Roer er de bloem, de cacao en het amandelpoeder onder. Voeg dan de eieren toe en ten slotte de courgette.
4
Bekleed een vierkante bakvorm (22 x 22 cm) met bakpapier en giet er de bereiding in. Bak 20 min. in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
5
Ontvorm en snijd in 16 vierkantjes. Smelt de gehakte chocolade met 2 el water au bain-marie tot een glazuur. Overgiet er de brownies mee en laat stollen (of zet ze in de koelkast als je er snel van wilt smullen!).
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op een heel zacht vuurtje in een kookpot. Voeg de gehakte chocolade toe en laat hem zachtjes smelten, maar haal de pan van het vuur net vóór hij volledig gesmolten is. Laat rusten.
2
Rasp de courgette en houd 200 g apart.
3
Meng de chocolade en de boter tot een perfect gladde bereiding. Roer er de bloem, de cacao en het amandelpoeder onder. Voeg dan de eieren toe en ten slotte de courgette.
4
Bekleed een vierkante bakvorm (22 x 22 cm) met bakpapier en giet er de bereiding in. Bak 20 min. in de oven. Laat in de bakvorm afkoelen.
5
Ontvorm en snijd in 16 vierkantjes. Smelt de gehakte chocolade met 2 el water au bain-marie tot een glazuur. Overgiet er de brownies mee en laat stollen (of zet ze in de koelkast als je er snel van wilt smullen!).
Nutritionele informatie
D
Per portie: Energie: 267 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 23 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per portie: Energie: 267 kcal - Vetten: 17 g - Koolhydraten: 23 g - Vezels: 3 g - Eiwitten: 4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Amerikaans
Vegetarisch
Kids,Brunch
Dessert
Dessert

Ingrediënten voor 16 personen

Toon:

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Courgette | 1Stuk

Delhaize

Courgette | 1Stuk

1 st

€0,99

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Suiker | Kokosbloesem | Bio

BioToday

Suiker | Kokosbloesem | Bio

350 gr

Bio

€5,29

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

Galler

Chocolade | Tablet | Puur 70% | cacaokorrels | FT

4 × 80 gr

€11,40

Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium

Delhaize

Cacao | Poeder | Bio | Fairtrade Belgium

200 gr

Bio

€3,49

Opgeklopte boter |Half-zout

Balade

Opgeklopte boter |Half-zout

2 × 130 gr

€5,98

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,49

Totaal:
€34,23