Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« Corn Flakes van het merk Kellogg's »Lees meer >

Recept zoekresultatenMet whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uien
Delhaize logo
  • Met whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uien
    C
Met whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uienC

Met whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uien

Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 4 zoete ui
  • 140 g boter
  • 1 jeneverbes
  • 1 kruidnagel
  • 2 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 6 cl room 20% vg
  • 320 g zeeduivelfilet
  • 50 g bloem
  • 20 g geklaarde boter
  • 2 el whisky
  • 1/4 wit stokbrood
  • 80 g ganzenlever
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • peper
  • fleur de sel
  • zout
  • 4 zoete ui
  • 140 g boter
  • 1 jeneverbes
  • 1 kruidnagel
  • 2 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 6 cl room 20% vg
  • 320 g zeeduivelfilet
  • 50 g bloem
  • 20 g geklaarde boter
  • 2 el whisky
  • 1/4 wit stokbrood
  • 80 g ganzenlever

Begin met koken

: 40 min.
1
Pel de zachte uien en snijd ze in 2. Leg ze in een antiaanbakpan, met het vruchtvlees naar onder, en voeg 20 g boter toe, samen met een scheutje water, de jeneverbes, de kruidnagel, 1 takje tijm en 1 geperst teentje knoflook. Laat zachtjes koken tot de uien gekaramelliseerd zijn.
2
Verwijder intussen de steeltjes van de champignons, spoel ze met water, dep ze droog en snijd ze in stukken. Fruit de gehakte sjalot en 2 geperste teentjes knoflook in een kookpot met 20 g boter en een beetje zout. Voeg de champignons en de bouillon na 3 min. toe. Kook 10 min. op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Giet er de room bij en laat nog 5 min. pruttelen. Mix fijn en breng verder op smaak.
3
Snijd de zeeduivel intussen in 4 porties. Wentel ze in bloem en kleur ze kort in de geklaarde boter. Voeg 100 g boter toe en besprenkel regelmatig de vis gedurende 4 min. Flambeer met whisky, kruid met peper en zout.
4
Snijd het stokbrood in sneetjes, rooster ze en beleg ze met ganzenlever. Kruid met peper, zout en een snufje fleur de sel.
5
Dresseer de uien in het midden van diepe borden en garneer ze met de zeeduivel. Overgiet met de crémeux van bospaddenstoelen en voeg de ganzenlevertoasts toe. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten en serveer.
1
Pel de zachte uien en snijd ze in 2. Leg ze in een antiaanbakpan, met het vruchtvlees naar onder, en voeg 20 g boter toe, samen met een scheutje water, de jeneverbes, de kruidnagel, 1 takje tijm en 1 geperst teentje knoflook. Laat zachtjes koken tot de uien gekaramelliseerd zijn.
2
Verwijder intussen de steeltjes van de champignons, spoel ze met water, dep ze droog en snijd ze in stukken. Fruit de gehakte sjalot en 2 geperste teentjes knoflook in een kookpot met 20 g boter en een beetje zout. Voeg de champignons en de bouillon na 3 min. toe. Kook 10 min. op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Giet er de room bij en laat nog 5 min. pruttelen. Mix fijn en breng verder op smaak.
3
Snijd de zeeduivel intussen in 4 porties. Wentel ze in bloem en kleur ze kort in de geklaarde boter. Voeg 100 g boter toe en besprenkel regelmatig de vis gedurende 4 min. Flambeer met whisky, kruid met peper en zout.
4
Snijd het stokbrood in sneetjes, rooster ze en beleg ze met ganzenlever. Kruid met peper, zout en een snufje fleur de sel.
5
Dresseer de uien in het midden van diepe borden en garneer ze met de zeeduivel. Overgiet met de crémeux van bospaddenstoelen en voeg de ganzenlevertoasts toe. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 4,5 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Kruiden | Jeneverbessen

Santa Maria

Kruiden | Jeneverbessen

21 gr

€4,25

Kruiden | Kruidnagel

Santa Maria

Kruiden | Kruidnagel

24 gr

€5,35

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Belgische | Portobello | verpakt

Delhaize

Belgische | Portobello | verpakt

1 st

€2,19

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Zeeduivelfilet | Noordzee

Delhaize

Zeeduivelfilet | Noordzee

2 × +/- 205 gr

+/-€21,50

Whisky | Scotch | Blended | 40% ALC.

William Lawson's

Whisky | Scotch | Blended | 40% ALC.

70 cl

€16,99

Witte stokbroden

Delhaize

Witte stokbroden

300 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Eendenlever | Blok

Upignac

Eendenlever | Blok

80 gr

€12,89

Hazelnoten | geroosterd

Delhaize

Hazelnoten | geroosterd

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€3,49

Bouillon | Kip | Vetarm

365

Bouillon | Kip | Vetarm

120 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,45

Fleur de sel | Guerande

Delhaize

Fleur de sel | Guerande

125 gr

€3,55

Reeds in je keuken

Verse Look

Delhaize

Verse Look

2 × 140 gr

€4,58

Bloem | Vloeiend

Delhaize

Bloem | Vloeiend

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
+/-€83,16