Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenMet whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uien
Delhaize logo
  • Met whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uien
    C

Met whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uien

Met whisky geflambeerde zeeduivel, crémeux van bospaddenstoelen, ganzenleverkrokantje en gekaramelliseerde uienC
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 4 zoete ui
  • 140 g boter
  • 1 jeneverbes
  • 1 kruidnagel
  • 2 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 6 cl room 20% vg
  • 320 g zeeduivelfilet
  • 50 g bloem
  • 20 g geklaarde boter
  • 2 el whisky
  • 1/4 wit stokbrood
  • 80 g ganzenlever
  • 20 g geroosterde hazelnoten
  • 6 dl gevogeltebouillon
  • peper
  • fleur de sel
  • zout
  • 4 zoete ui
  • 140 g boter
  • 1 jeneverbes
  • 1 kruidnagel
  • 2 takjes tijm
  • 3 teentjes knoflook
  • 600 g bospaddenstoelen
  • 1 sjalot
  • 6 cl room 20% vg
  • 320 g zeeduivelfilet
  • 50 g bloem
  • 20 g geklaarde boter
  • 2 el whisky
  • 1/4 wit stokbrood
  • 80 g ganzenlever

Begin met koken

: 40 min.
1
Pel de zachte uien en snijd ze in 2. Leg ze in een antiaanbakpan, met het vruchtvlees naar onder, en voeg 20 g boter toe, samen met een scheutje water, de jeneverbes, de kruidnagel, 1 takje tijm en 1 geperst teentje knoflook. Laat zachtjes koken tot de uien gekaramelliseerd zijn.
2
Verwijder intussen de steeltjes van de champignons, spoel ze met water, dep ze droog en snijd ze in stukken. Fruit de gehakte sjalot en 2 geperste teentjes knoflook in een kookpot met 20 g boter en een beetje zout. Voeg de champignons en de bouillon na 3 min. toe. Kook 10 min. op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Giet er de room bij en laat nog 5 min. pruttelen. Mix fijn en breng verder op smaak.
3
Snijd de zeeduivel intussen in 4 porties. Wentel ze in bloem en kleur ze kort in de geklaarde boter. Voeg 100 g boter toe en besprenkel regelmatig de vis gedurende 4 min. Flambeer met whisky, kruid met peper en zout.
4
Snijd het stokbrood in sneetjes, rooster ze en beleg ze met ganzenlever. Kruid met peper, zout en een snufje fleur de sel.
5
Dresseer de uien in het midden van diepe borden en garneer ze met de zeeduivel. Overgiet met de crémeux van bospaddenstoelen en voeg de ganzenlevertoasts toe. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten en serveer.
1
Pel de zachte uien en snijd ze in 2. Leg ze in een antiaanbakpan, met het vruchtvlees naar onder, en voeg 20 g boter toe, samen met een scheutje water, de jeneverbes, de kruidnagel, 1 takje tijm en 1 geperst teentje knoflook. Laat zachtjes koken tot de uien gekaramelliseerd zijn.
2
Verwijder intussen de steeltjes van de champignons, spoel ze met water, dep ze droog en snijd ze in stukken. Fruit de gehakte sjalot en 2 geperste teentjes knoflook in een kookpot met 20 g boter en een beetje zout. Voeg de champignons en de bouillon na 3 min. toe. Kook 10 min. op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan. Giet er de room bij en laat nog 5 min. pruttelen. Mix fijn en breng verder op smaak.
3
Snijd de zeeduivel intussen in 4 porties. Wentel ze in bloem en kleur ze kort in de geklaarde boter. Voeg 100 g boter toe en besprenkel regelmatig de vis gedurende 4 min. Flambeer met whisky, kruid met peper en zout.
4
Snijd het stokbrood in sneetjes, rooster ze en beleg ze met ganzenlever. Kruid met peper, zout en een snufje fleur de sel.
5
Dresseer de uien in het midden van diepe borden en garneer ze met de zeeduivel. Overgiet met de crémeux van bospaddenstoelen en voeg de ganzenlevertoasts toe. Bestrooi met grofgehakte hazelnoten en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 4,5 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 135 kcal - Vetten: 10,4 g - Koolhydraten: 4,7 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 4,5 g
Frans
Gluten vrij
Eindejaar
Winter
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Zeeduivel
320 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
250 gr
-30% Online
3
21
€4,59
Kruiden | Jeneverbessen
Santa Maria Kruiden | Jeneverbessen
21 gr
4
59
Kruiden | Kruidnagel
Santa Maria Kruiden | Kruidnagel
24 gr
5
89
Tijm | Verpakt
Delhaize Tijm | Verpakt
20 gr
1
49
Witte champignons | Belgisch
Delhaize Witte champignons | Belgisch
2 × 500 gr
2de tegen -30%
  • little-lione.external.82792960.svg
1
89
Sjalot | Ui | Netje
Delhaize Sjalot | Ui | Netje
500 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
15
Whisky | Scotch | Blended | 40% ALC.
Label 5 Whisky | Scotch | Blended | 40% ALC.
70 cl
2de tegen -20%
17
69
Baguette | Zonder gluten | Bio
Delhaize Baguette | Zonder gluten | Bio
180 gr
Bio
    3
    29
    Eendenlever | Blok
    Upignac Eendenlever | Blok
    80 gr
    12
    89
    Hazelnoten | geroosterd
    Delhaize Hazelnoten | geroosterd
    200 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    3
    39
    Gevogelte | Fond | Licht
    Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
    22 cl
    3
    99
    Fleur de sel | Guerande
    Delhaize Fleur de sel | Guerande
    125 gr
    3
    55

    Reeds in je keuken

    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Tarwebloem
    Delhaize Tarwebloem
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    39
    Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Korrels
    50 gr
    • little-lione.external.82792960.svg
    1
    49
    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €69,27

    Mis geen enkel voordeel

    Ontdek exclusieve voordelen. Log in.