Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Delhaize logo
A
Paella royalA

Paella royal

Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voorPorties

8 porties
  • 400 g Spaanse ronde Victoriarijst
  • 300 g Ibérico varkensvlees
  • 1 kg mosselen
  • 500 g tapijtschelpen
  • 200 g inktvisringen
  • 200 g groene bonen (of diepgevroren erwten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenvlees (in bokaal)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 1 feuille laurier
  • 8 e.l. olijfolie
  • 400 g Spaanse ronde Victoriarijst
  • 300 g Ibérico varkensvlees
  • 1 kg mosselen
  • 500 g tapijtschelpen
  • 200 g inktvisringen
  • 200 g groene bonen (of diepgevroren erwten)
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g tomatenvlees (in bokaal)
  • 1,5 dl droge witte wijn
  • 1 capsule saffraanpoeder
  • 1 feuille laurier
  • 8 e.l. olijfolie

Begin met koken

: 50 min.
1
Laat de tapijtschelpen weken in een grote hoeveelheid gezouten water.
2
Snijd het varkensvlees in blokjes. Giet de olijfolie in een paellapan (of in een grote braadpan) en zet ze op een groot vuur. Bak de vleesblokjes samen met de kippenbouten aan alle kanten goudbruin.
3
Neem het vlees uit de pan en bak de fijngesneden ui(en), de geperste knoflook en de in blokjes gesneden paprika('s) op een zacht vuurtje.
4
Spoel ondertussen de mosselen en schraap ze proper. Doe ze in een kookpot, voeg er de wijn aan toe en plaats het deksel op de pot. Laat ze 5 min op een hevig vuur koken tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
5
Snijd de groene bonen in kleine reepjes en doe ze samen met de rijst in een pan. Zet de pan 2 minuten op een hevig vuur terwijl je goed roert. Voeg vervolgens de bokalen tomatenvlees, het laurierblad, de saffraan en de verkruimelde bouillonblokje(s) toe. Leg het vlees en de kippenbouten in de saus. Leng het kookvocht van de mosselen aan met warm water tot je 1 l vocht bekomt. Giet dit op de rijst en breng het aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op een laag pitje.
6
Houd 8 mosselen met schelp apart en haal de andere mosselen uit hun schelp. Laat de tapijtschelpen uitlekken en spoel ze af.
7
Voeg de inktvisringen, de mosselen zonder schelp, de tapijtschelpen en de rauwe garnalen bij de rijst. Roer goed en voeg een beetje kokend water toe als het gerecht te droog wordt. Laat nog 5 minuten sudderen. Kruid bij indien nodig.
8
Werk de paella af met de mosselen in schelp die je apart gehouden hebt, de langoustines en partjes citroen. Dien meteen op. 
1
Laat de tapijtschelpen weken in een grote hoeveelheid gezouten water.
2
Snijd het varkensvlees in blokjes. Giet de olijfolie in een paellapan (of in een grote braadpan) en zet ze op een groot vuur. Bak de vleesblokjes samen met de kippenbouten aan alle kanten goudbruin.
3
Neem het vlees uit de pan en bak de fijngesneden ui(en), de geperste knoflook en de in blokjes gesneden paprika('s) op een zacht vuurtje.
4
Spoel ondertussen de mosselen en schraap ze proper. Doe ze in een kookpot, voeg er de wijn aan toe en plaats het deksel op de pot. Laat ze 5 min op een hevig vuur koken tot alle mosselen open zijn. Giet de mosselen af maar vang het kookvocht op. Laat afkoelen.
5
Snijd de groene bonen in kleine reepjes en doe ze samen met de rijst in een pan. Zet de pan 2 minuten op een hevig vuur terwijl je goed roert. Voeg vervolgens de bokalen tomatenvlees, het laurierblad, de saffraan en de verkruimelde bouillonblokje(s) toe. Leg het vlees en de kippenbouten in de saus. Leng het kookvocht van de mosselen aan met warm water tot je 1 l vocht bekomt. Giet dit op de rijst en breng het aan de kook. Laat 15 minuten sudderen op een laag pitje.
6
Houd 8 mosselen met schelp apart en haal de andere mosselen uit hun schelp. Laat de tapijtschelpen uitlekken en spoel ze af.
7
Voeg de inktvisringen, de mosselen zonder schelp, de tapijtschelpen en de rauwe garnalen bij de rijst. Roer goed en voeg een beetje kokend water toe als het gerecht te droog wordt. Laat nog 5 minuten sudderen. Kruid bij indien nodig.
8
Werk de paella af met de mosselen in schelp die je apart gehouden hebt, de langoustines en partjes citroen. Dien meteen op. 
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,12
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 520; energie (kCal): 124; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1; koolhydraten (g): 9,8; suikers (g): 1,7; vezels (g): ; eiwitten (g): 10,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 683,12
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Spaans
Gluten vrij
Diner
Herfst
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 8 personen

Toon:

Rijstpap | 40M

Bosto

Rijstpap | 40M

500 gr

€2,79

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

Delhaize

Ardens gebraad | Gekruid | Varken

+/- 850 gr

+/-€11,89

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

Delhaize

Hangcultuur Mosselen | Zeeuws

1 kg

€4,99

Vongole

Delhaize

Vongole

500 gr

€10,49

Inktvisringen

Delhaize

Inktvisringen

2 × +/- 195 gr

+/-€7,78

Prinsessenbonen

Delhaize

Prinsessenbonen

500 gr

€2,79

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

Delhaize

Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio

400 gr

Bio

€0,95

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Kruiden | Saffraan | Draad

Delhaize

Kruiden | Saffraan | Draad

0,5 gr

€6,25

Kruiden | Laurierblaadjes

Santa Maria

Kruiden | Laurierblaadjes

4 gr

€2,09

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Totaal:
+/-€56,01