Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenArroz de marisco - rijst met zeevruchten
Delhaize logo
  • 00:00
    -05:01
    B
  • Arroz de marisco - rijst met zeevruchten

Arroz de marisco - rijst met zeevruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€

Score

4 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Arroz de marisco - rijst met zeevruchtenB

Ingrediënten voor 6 Porties

6 Porties
  • 1 dikke witte ui
  • 25 cl droge witte wijn
  • enkele takjes platte peterselie
  • 260 g gekookte krabbenscharen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 feuilles laurierblaadjes
  • 400 g mediterraneorijst
  • 1 kg mosselen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 400 g rauwe roze garnalen
  • 400 g tapijtschelpen
  • 2 eetlepels tomatenconcentraat
  • 75 cl visbouillon (water + blokjes)
  • zout
  • Zwarte peper

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011101200117430000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    7,00 €/kg
    €13,99
    F1998070200270200000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Krabben | Poten | Gekookt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Afhaling vanaf 06/02
    F1982122200269800000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 25 min.

    1. Doe de tapijtschelpen in koud, gezouten water en vervang het water (altijd gezouten) driemaal in twee uur.
    2. Giet de olijfolie in een grote sauteerpan en fruit de fijngehakte ui en knoflook gedurende 5 min. Voeg er de laurierblaadjes aan toe, roer 2 min. alvorens de witte wijn erbij te gieten en breng aan de kook. Voeg het tomatenconcentraat en de visbouillon toe. Voeg de rijst toe wanneer het mengsel opnieuw kookt en laat onder een deksel 8 min. garen op een zacht vuurtje. Roer geregeld om.
    3. Doe de garnalen en de tapijtschelpen bij de rijst en vervolgens de in twee gebroken krabscharen. Laat verder koken tot de garnalen roze kleuren en de tapijtschelpen opengaan.
    4. Maak tegelijkertijd de mosselen schoon en doe ze in een grote pot met een glas water. Doe het deksel op de pot en zet 5 min. op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Haal de mosselen uit hun schelp.
    5. Voeg de mosselen en de gehakte peterselie bij de rijst en kruid naar smaak. Dien onmiddellijk op.

    Kooktip

    Voeg tijdens het koken water toe als de rijst te droog wordt.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 448; energie (kCal): 106; vetten (g): 2,2; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 13,8; suikers (g): 0,5; vezels (g): 0,7; eiwitten (g): 6,2; zout (g): 0,6. Energie (kcal/portie): 420,4
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Diner
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -05:01
      B
    • Arroz de marisco - rijst met zeevruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Tomatenconcentraat | Dubbel
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2011101200117430000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    7,00 €/kg
    €13,99
    F1998070200270200000
  • Laurierblaadjes
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S2015090100390510000
  • Krabben | Poten | Gekookt
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    Afhaling vanaf 06/02
    F1982122200269800000