Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenPaella met zeevruchten
Delhaize logo
  • 00:00
    -01:00
    B
  • Paella met zeevruchten

Paella met zeevruchten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€€

Score

5 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Paella met zeevruchtenB

Ingrediënten voor 8 Porties

8 Porties
  • 300 g calamaresringen
  • 400 g ongepelde rauwe garnalen
  • 1 kg mosselen
  • 4 grote tomaat
  • 100 g kerstomaten
  • 2 uien
  • 2 citroenen
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 600 g Spaanse rijst ‘La Victoria’
  • 1 dl water
  • 1 dl witte wijn
  • 7,5 dl visfond
  • 7,5 dl schaaldierenfond
  • 1 eetlepel tomatenconcentraat
  • 8 el olijfolie
  • 2 teentjes look
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 2 dopjes saffraanpoeder
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Mediterrane | Risotto-Paella | 10m
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999081800101210000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    4,10 €/kg
    €8,19
    F1998011500262100000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
    F2021012600075640000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 40 min. + 10 min. kooktijd

    1. Dompel de tomaten 30 sec in kokend water. Pel ze, snijd ze in partjes en ontpit ze. Doe ze in een grote sauteerpan met de gehakte uien, de geperste teentjes knoflook, 6 el olie en de gehakte peterselie (waarvan je 4 takjes apart houdt). Fruit alles 5 min. op een zacht vuurtje, voeg dan de rijst toe en meng 2 min.
    2. Voeg de witte wijn, het tomatenconcentraat, de saffraan en 2⁄3 van beide fonds toe. Laat 20 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
    3. Doe ondertussen de mosselen in een pan, met het water en de peper. Zet het deksel op de pan en laat op een hoog vuur openstomen. Giet het sap in een karafje en leg de mosselen op een bord. Voeg 1 el olie in de pan toe en schroei de calamaresringen dicht op een hoog vuur. Houd apart op een bord. Giet 1 el olie in de pan en laat de garnalen lichtjes kleuren.
    4. Haal de helft van de mosselen uit de schelp en voeg ze toe aan de rijst, samen met het gedecanteerde kookvocht. Voeg ook de calamaresringen en de garnalen (met hun kookvocht) toe, de rest van de fonds en de erwtjes. Laat nog 10 min. doorkoken. Meng de rijst niet meer, zo kan de typische ‘korst’ van de paella zich vormen.
    5. Versier met de mosselen in de schelp, de gehalveerde kerstomaten en gehakte peterselie. Dien meteen op, met partjes citroen.

    Kooktip

    Laat het kookvocht van de mosselen goed decanteren en giet het voorzichtig op de rijst. Stop zodra je vuildeeltjes dicht bij de tuit van de karaf ziet.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 400; energie (kCal): 95; vetten (g): 2,8; verzadigde vetten (g): 0,4; koolhydraten (g): 12,1; suikers (g): 1,2; vezels (g): ; eiwitten (g): 4,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 540,36
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Spaans
    Gluten vrij
    Herfst
    Hoofdgerecht
    • 00:00
      -01:00
      B
    • Paella met zeevruchten

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Rijst | Mediterrane | Risotto-Paella | 10m
    Dit product is niet meer beschikbaar
    S1999081800101210000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Super 60/70
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    4,10 €/kg
    €8,19
    F1998011500262100000
  • Smaaktrostomaat
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    Dit product is niet meer beschikbaar
    F1998040200321320000
  • Kerstomaten
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    250 gr
    4,20 €/kg
    €1,05
    F2021012600075640000