Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenOssobuco met lentegroenten
Delhaize logo
  • Ossobuco met lentegroenten
    A

Ossobuco met lentegroenten

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

€€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Ossobuco met lentegroentenA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1,2 kg ossobuco
  • 4 uien
  • 1 bussel raapjes
  • 2 dikke wortel
  • 1 takje selder
  • 1 schaaltje miniwortelen
  • 1 minibloemkolen
  • 4 dl groentesap bio
  • 1 bokaal Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 potjes kalfsfond Fundo (2 x 2 dl)
  • 4 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • Espelettepeper
  • peper en zout

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Kalf
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2017013103686080000
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    191,67 €/kg
    €5,75
    S2021012800502250000
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,65 €/st
    €1,65
    F1986053100313900000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min + 3 u kooktijd

    1. Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
    2. Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
    3. Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
    4. Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
    5. Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.

    Kooktip

    • Maak de ossobuco op voorhand klaar, want zoals alle stoofpotjes is ook deze nóg lekkerder als je hem opwarmt. Voeg de kleine lentegroenten wel net voor het opdienen toe.

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 213; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 406,01
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Diner,Lunch
    Hoofdgerecht
    • Ossobuco met lentegroenten
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Fond | Kalf
    20 cl
    17,95 €/l
    €3,59
    S2017013103686080000
  • Kruiden | Oregano
    30 gr
    191,67 €/kg
    €5,75
    S2021012800502250000
  • Rapen | Bot | Verpakt | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 st
    1,65 €/st
    €1,65
    F1986053100313900000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000