Recept zoekresultatenOssobuco met lentegroenten
Delhaize logo
  • Ossobuco met lentegroenten
    A
Ossobuco met lentegroentenA

Ossobuco met lentegroenten

Makkelijk
< 30 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1,2 kg ossobuco
  • 1 bussel raapjes
  • 1 takje selder
  • 1 schaaltje miniwortelen
  • 4 dl groentesap bio
  • 1 bokaal Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 potjes kalfsfond Fundo (2 x 2 dl)
  • 4 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 uien
  • 2 dikke wortel
  • 1 schaaltje de 4 mini-choux-fleurs
  • Espelettepeper
  • peper en zout
  • 1,2 kg ossobuco
  • 1 bussel raapjes
  • 1 takje selder
  • 1 schaaltje miniwortelen
  • 4 dl groentesap bio
  • 1 bokaal Passata Rustica met basilicum (680 g per bokaal)
  • 2 dl witte wijn
  • 2 potjes kalfsfond Fundo (2 x 2 dl)
  • 4 el olijfolie
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 takjes verse oregano
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 2 takjes verse tijm
  • 4 uien
  • 2 dikke wortel

Begin met koken

: 30 min + 3 u kooktijd
1
Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
2
Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
3
Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
4
Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
5
Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.<br>
1
Snijd de uien in fijne plakjes en fruit ze op een zacht vuurtje in een stoofpan met 2 el olie. Voeg 2 geperste teentjes en 4 ongepelde hele teentjes knoflook toe. Fruit 5 min.
2
Schroei de sneetjes ossobuco in een braadpan met 2 el olijfolie op een hoog vuur aan beide kanten dicht. Kruid met peper en zout. Leg het vlees op de uien, voeg de kalfsfond, de passata, het groentesap, de wijn en de verse kruiden toe. Snijd 2 grote rapen in 4, snijd de wortelen en de selder in stukken. Voeg ze ook toe. Zet het deksel op de pan, breng aan de kook en verlaag het vuur tot het minimum, om de bereiding onder het kookpunt te houden. Laat 3 u zachtjes pruttelen, zonder deksel.
3
Pel de miniwortelen en de rest van de rapen; bewaar 2 cm van het loof. Snijd de rapen in 2. Kook de groenten 'al dente': reken 8 à 10 min voor de minibloemkolen, 6 à 7 min kooktijd voor de rapen en 3 à 4 min voor de wortelen. Laat ze meteen onder koud water schrikken, zodat ze niet verder garen.
4
Haal het vlees en de groenten uit de stoofpan, breng de saus verder op smaak en kruid bij met Espelettepeper. Leg het vlees weer in de saus, voeg de lentegroenten toe en warm het geheel lichtjes op.
5
Dien warm op, met wat tagliatelle bijvoorbeeld.<br>
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 213; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 406,01
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 213; energie (kCal): 51; vetten (g): 1,7; verzadigde vetten (g): 0,2; koolhydraten (g): 3,9; suikers (g): 2,6; vezels (g): 1,6; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 406,01
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner,Lunch
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Gesneden wortelen | Bio

Delhaize

Gesneden wortelen | Bio

450 gr

Bio

€1,29

Wortelsap | Bio

Delhaize

Wortelsap | Bio

75 cl

Bio

€1,99

Gezeefde tomaten

Delhaize

Gezeefde tomaten

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,69

Vd Vero Sauvignon Wit

Spain

Vd Vero Sauvignon Wit

75 cl

€5,99

Fond | Kalf

Maggi

Fond | Kalf

110 gr

€5,79

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Oregano

Santa Maria

Kruiden | Oregano

30 gr

€5,75

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Bloemkool | Bio

Delhaize

Bloemkool | Bio

2 × 450 gr

Bio

€2,78

Kruiden | Espelettepeper

Market Fresh

Kruiden | Espelettepeper

40 gr

€8,99

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€40,33