Burgers met linzenballetjesPT15M4 Portieshttps://static.delhaize.be/medias/sys_master/images/h02/h28/9482581049374.jpg2 kleine zoete aardappelen1/2 zakjes mix ‘baby kale & paksoi’ (± 25 g)40 g amandelpoeder240 g linzen (in blik)2 el olijfolie2 teentjes knoflook1/2 kl currypoeder1/2 koffielepel ras-el-hanout1 snuifje kurkumapeper en zout2 grote tomaten1 grote rode ui30 g veldsla250 g guacamole6 broodjes naar keuze (pistolets, ciabattina, enz)
Schil de zoete aardappelen, snijd ze in blokjes en stoom ze ± 10 min tot ze helemaal zacht zijn. Plet ze daarna tot een puree.
Verwarm de oven voor op 180°C.
Laat de linzen uitlekken en spoel ze grondig. Hak de baby kale & paksoi fijn. Voeg alles bij de puree, samen met de geperste teentjes knoflook, het currypoeder, de rasel-hanout, de kurkuma, de helft van het amandelpoeder, peper en zout. Kneed tot een homogeen mengsel. Voeg amandelpoeder toe tot je gemakkelijk mooie balletjes kunt vormen.
Schik de balletjes (± 18 stuks) op een met bakpapier beklede ovenplaat. Bestrijk ze met olijfolie en bak ze 25 min goudbruin. Draai de balletjes halverwege de kooktijd om.
Snijd de broodjes open, rooster ze lichtjes en garneer ze met guacamole, veldsla, schijfjes tomaat en rode ui. Voeg 3 linzenballetjes toe per burger en laat het smaken!
Kooktip
Nog wat balletjes over? Ze zijn ook superlekker in een pasta met tomatensaus.