Recept zoekresultatenOssenstaartsoep
Delhaize logo
  • Ossenstaartsoep
    A

Ossenstaartsoep

door Seppe Nobels

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

> 60 min.

Budget

€€

Score

Nog niet beoordeeld
Gluten vrij
Lunch
OssenstaartsoepA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 ossenstaart, in stukken
  • 40 g boter
  • 2 uien
  • 1 wortel
  • 1 stengel prei
  • 0,1 knolselder
  • 4 rapen
  • peper
  • zout
  • 1 el tomatenconcentraat
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 jeneverbessen
  • 4 takjes tijm
  • 4 kruidenagels
  • 2,5 l groentebouillon

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • Gele uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2015052600318400000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
    F2013100800315600000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,69 €/kg
    €2,69
    F1986053100317200000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 20 min. + 2 u 30 min. kooktijd

    1. Kleur de stukken ossenstaart in de boter.
    2. Maak de uien, wortel, prei, knolselderij en rapen schoon en snijd ze in stukken. Doe ze bij de ossenstaart. Kruid met peper en zout en doe er de tomatenpuree bij. Laat even meestoven. Kruid met de laurier, de jeneverbessen, de tijm en de kruidnagels. Giet er de groentebouillon bij en laat 2,5 uur onder deksel sudderen op een laag vuur.
    3. Leg een neteldoek in een zeef en giet de soep erdoor. Laat goed uitlekken. Pluk het vlees van de ossenstaarten. Breng de bouillon op smaak met peper en eventueel een snuifje zout. Leg het vlees in de bouillon.

    Nutritionele informatie

    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Nog niet beoordeeld
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Gluten vrij
    Lunch
    • Ossenstaartsoep
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Melkerijboter
    nutri-score-bordered-d.external.e93ab34c.svg
    250 gr
    9,00 €/kg
    €2,25
    F2014061600197000000
  • Gele uien | Netje
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    500 gr
    2,70 €/kg
    €1,35
    F2015052600318400000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,15 €/kg
    €1,15
    F2013100800315600000
  • Prei | Bussel | Cat1
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    2,69 €/kg
    €2,69
    F1986053100317200000