1
Snipper de preistokken, inclusief de helft van het groen.
2
Fruit de rijst 2 min. in een stoofpan met de olijfolie, de tijm en het laurierblaadje. Voeg de prei toe en meng 2 min. Giet er 1,2 l water bij, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.
3
Voeg de culinaire room en de erwtjes toe, breng de soep opnieuw aan de kook en breng ze verder op smaak. Snijd de zalm in blokjes, schep ze in de stoofpan en haal de pan van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten.
4
Dien heel warm op, met 1 citroenpartje.
5
Tip: boost je soep met een beetje verse dille. Dit recept kun je perfect op voorhand bereiden. Enkel de zalm voeg je best pas vlak voor het serveren toe.
1
Snipper de preistokken, inclusief de helft van het groen.
2
Fruit de rijst 2 min. in een stoofpan met de olijfolie, de tijm en het laurierblaadje. Voeg de prei toe en meng 2 min. Giet er 1,2 l water bij, voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat 10 min. sudderen.
3
Voeg de culinaire room en de erwtjes toe, breng de soep opnieuw aan de kook en breng ze verder op smaak. Snijd de zalm in blokjes, schep ze in de stoofpan en haal de pan van het vuur. Zet het deksel op de pan en laat 2 min. rusten.
4
Dien heel warm op, met 1 citroenpartje.
5
Tip: boost je soep met een beetje verse dille. Dit recept kun je perfect op voorhand bereiden. Enkel de zalm voeg je best pas vlak voor het serveren toe.