Recept zoekresultatenKalfsblanquette met paddenstoelen
Delhaize logo
  • Kalfsblanquette met paddenstoelen
    B
Kalfsblanquette met paddenstoelenB

Kalfsblanquette met paddenstoelen

Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg kalfsblanquette
  • 2 bakjes paddenstoelen 'seizoensmix'
  • 40 g meel
  • 3 dl zure room
  • 1 dl water
  • 2 zakjes verse witte kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 40 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • het sap van 2 limoenen
  • peper
  • 1 kg kalfsblanquette
  • 2 bakjes paddenstoelen 'seizoensmix'
  • 40 g meel
  • 3 dl zure room
  • 1 dl water
  • 2 zakjes verse witte kalfsfond
  • 2 el olijfolie
  • 40 g geklaarde boter ‘Beurre des Chefs’ Carlsbourg
  • 40 g boter
  • 4 takjes tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 2 uien
  • 4 wortelen
  • het sap van 2 limoenen
  • peper

Begin met koken

: 30 min. + 1u15 kooktijd
1
Fruit de grofgehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie.
2
Snijd de stukken blanquette in 3 en bak ze rondom goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met 20 g geklaarde boter. Kruid bij met zout en peper. Voeg ze aan de uien toe en blus de braadpan met water. Roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de kalfsfond toe, samen met de wortelen in dikke schijfjes, de tijm en het laurierblaadje. Giet er indien nodig wat water bij: het vlees moet net onderstaan. Zet het deksel op de pan en laat 1.15 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Bak de paddenstoelen (snijd de grootste eerst in stukken) op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten geklaarde boter. Kruid met zout en peper.
4
Filter het kookvocht van het vlees. Smelt 40 g boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 1 min. Giet er, geleidelijk aan en al kloppend, de gefilterde bouillon bij. Voeg de zure room toe en wat citroensap, naar eigen smaak.
5
Doe het vlees en de groenten opnieuw in de stoofpan, met de saus en de paddenstoelen. Warm het geheel op en breng verder op smaak. Dien warm op, met rijst.
1
Fruit de grofgehakte uien op een zacht vuurtje, in een stoofpan met de olijfolie.
2
Snijd de stukken blanquette in 3 en bak ze rondom goudbruin op een hoog vuur, in een grote braadpan met 20 g geklaarde boter. Kruid bij met zout en peper. Voeg ze aan de uien toe en blus de braadpan met water. Roer alle aanbaksels goed los en giet in de stoofpan. Voeg de kalfsfond toe, samen met de wortelen in dikke schijfjes, de tijm en het laurierblaadje. Giet er indien nodig wat water bij: het vlees moet net onderstaan. Zet het deksel op de pan en laat 1.15 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Bak de paddenstoelen (snijd de grootste eerst in stukken) op een hoog vuur goudbruin, in een grote braadpan met 20 g gesmolten geklaarde boter. Kruid met zout en peper.
4
Filter het kookvocht van het vlees. Smelt 40 g boter in een steelpan, bestuif met bloem en meng 1 min. Giet er, geleidelijk aan en al kloppend, de gefilterde bouillon bij. Voeg de zure room toe en wat citroensap, naar eigen smaak.
5
Doe het vlees en de groenten opnieuw in de stoofpan, met de saus en de paddenstoelen. Warm het geheel op en breng verder op smaak. Dien warm op, met rijst.
Nutritionele informatie
B
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 501; energie (kCal): 120; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 881,04
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 501; energie (kCal): 120; vetten (g): 7,1; verzadigde vetten (g): 4; koolhydraten (g): 5,7; suikers (g): 1,5; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 7,9; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 881,04
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Frans
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Belgische | Champignons

Delhaize

Belgische | Champignons

250 gr

€1,49

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

2 × 200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,18

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Gele uien | Netje

Delhaize

Gele uien | Netje

500 gr

€1,99

Wortelen | Fijn

Delhaize

Wortelen | Fijn

500 gr

€1,99

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

Vittel

Mineraalwater | Niet bruisend | PET

8 x 33 cl

€5,79

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Totaal:
€16,42