Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenOmgekeerde taart met mango, kokos en rode linzen
Delhaize logo
  • Omgekeerde taart met mango, kokos en rode linzen
    C

Omgekeerde taart met mango, kokos en rode linzen

door Gema Gomez
Omgekeerde taart met mango, kokos en rode linzenC
Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
12 porties
  • 3 eieren
  • 2 mango's
  • 1 biolimoen
  • 1 el kokosnootpoeder
  • 200 g koraallinzen
  • 4 dl kokosmelk
  • 65 g rietsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 g boter
  • zout
  • 3 eieren
  • 2 mango's
  • 1 biolimoen
  • 1 el kokosnootpoeder
  • 200 g koraallinzen
  • 4 dl kokosmelk
  • 65 g rietsuiker
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 100 g boter
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 35 min. kooktijd
1
Meng de linzen, de kokosmelk, 1 dl water en het zout in een kleine stoofpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de randen van een ronde bakvorm van 23 cm diameter en bekleed de bodem met een op maat gesneden rond stuk bakpapier. Schil de mango’s, verwijder de 2 vlezige delen aan weerskanten van de pit en snijd ze in plakjes van 5 mm dikte. Leg ze in cirkels en elkaar lichtjes overlappend in de bakvorm, te beginnen vanaf het midden.
3
Haal de stoofpan van het vuur zodra de linzen gekookt zijn en voeg de rest van de boter (90 g) in stukken toe. Laat 1 min. rusten, voeg de rietsuiker toe, het bakpoeder en de eieren. Mix fijn en meng er dan de geraspte limoenzeste onder. Overgiet de mangoplakjes met het deeg. Tik de bakvorm een paar keer tegen het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen. Schuif 35 min. in de oven en laat in de bakvorm afkoelen.
4
Ontvorm, bestrooi de randen met kokospoeder en serveer. Werk eventueel af met fijne staafjes limoenzeste.
1
Meng de linzen, de kokosmelk, 1 dl water en het zout in een kleine stoofpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de randen van een ronde bakvorm van 23 cm diameter en bekleed de bodem met een op maat gesneden rond stuk bakpapier. Schil de mango’s, verwijder de 2 vlezige delen aan weerskanten van de pit en snijd ze in plakjes van 5 mm dikte. Leg ze in cirkels en elkaar lichtjes overlappend in de bakvorm, te beginnen vanaf het midden.
3
Haal de stoofpan van het vuur zodra de linzen gekookt zijn en voeg de rest van de boter (90 g) in stukken toe. Laat 1 min. rusten, voeg de rietsuiker toe, het bakpoeder en de eieren. Mix fijn en meng er dan de geraspte limoenzeste onder. Overgiet de mangoplakjes met het deeg. Tik de bakvorm een paar keer tegen het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen. Schuif 35 min. in de oven en laat in de bakvorm afkoelen.
4
Ontvorm, bestrooi de randen met kokospoeder en serveer. Werk eventueel af met fijne staafjes limoenzeste.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 187 kcal - Vetten: 12,2 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,3 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 187 kcal - Vetten: 12,2 g - Koolhydraten: 13,3 g - Vezels: 1,9 g - Eiwitten: 5,3 g
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Linzen
200 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Mango | Bio
Delhaize Mango | Bio
1 st
Bio
    2
    49
    Limoen | 1 st
    Delhaize Limoen | 1 st
    1 st
    0
    49
    Kokosnoot | Geraspt
    Vahiné Kokosnoot | Geraspt
    115 gr
    3
    25
    Kokosmelk
    Delhaize Kokosmelk
    40 cl
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    95
    Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    Delhaize Suiker | Bruin | Kandijsmaak
    500 gr
    1
    59
    Gist droog
    Dr. oetker Gist droog
    4 x 7 gr
    2
    89
    Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    Balade Boter | Koelkastsmeerbaar | Zacht | 20 % v.g.
    250 gr
    -30% Online
    3
    21
    €4,59

    Reeds in je keuken

    Zout | Cuisine
    Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    35
    Totaal:
    €19,45