1
Meng de linzen, de kokosmelk, 1 dl water en het zout in een kleine stoofpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de randen van een ronde bakvorm van 23 cm diameter en bekleed de bodem met een op maat gesneden rond stuk bakpapier. Schil de mango’s, verwijder de 2 vlezige delen aan weerskanten van de pit en snijd ze in plakjes van 5 mm dikte. Leg ze in cirkels en elkaar lichtjes overlappend in de bakvorm, te beginnen vanaf het midden.
3
Haal de stoofpan van het vuur zodra de linzen gekookt zijn en voeg de rest van de boter (90 g) in stukken toe. Laat 1 min. rusten, voeg de rietsuiker toe, het bakpoeder en de eieren. Mix fijn en meng er dan de geraspte limoenzeste onder. Overgiet de mangoplakjes met het deeg. Tik de bakvorm een paar keer tegen het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen. Schuif 35 min. in de oven en laat in de bakvorm afkoelen.
4
Ontvorm, bestrooi de randen met kokospoeder en serveer. Werk eventueel af met fijne staafjes limoenzeste.
1
Meng de linzen, de kokosmelk, 1 dl water en het zout in een kleine stoofpan. Breng zachtjes aan de kook en laat 15 min. op een heel zacht vuurtje pruttelen. Meng intussen af en toe.
2
Verwarm de oven voor op 160°C. Beboter de randen van een ronde bakvorm van 23 cm diameter en bekleed de bodem met een op maat gesneden rond stuk bakpapier. Schil de mango’s, verwijder de 2 vlezige delen aan weerskanten van de pit en snijd ze in plakjes van 5 mm dikte. Leg ze in cirkels en elkaar lichtjes overlappend in de bakvorm, te beginnen vanaf het midden.
3
Haal de stoofpan van het vuur zodra de linzen gekookt zijn en voeg de rest van de boter (90 g) in stukken toe. Laat 1 min. rusten, voeg de rietsuiker toe, het bakpoeder en de eieren. Mix fijn en meng er dan de geraspte limoenzeste onder. Overgiet de mangoplakjes met het deeg. Tik de bakvorm een paar keer tegen het werkblad zodat de luchtbellen verdwijnen. Schuif 35 min. in de oven en laat in de bakvorm afkoelen.
4
Ontvorm, bestrooi de randen met kokospoeder en serveer. Werk eventueel af met fijne staafjes limoenzeste.