Recept zoekresultatenZwartewoudtaart met frambozen
Delhaize logo
  • Zwartewoudtaart met frambozen
    D
Zwartewoudtaart met frambozenD

Zwartewoudtaart met frambozen

door Gema Gomez
Gemiddeld
> 60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

12 porties
  • 6 eieren
  • 600 g (diepgevroren) frambozen
  • 80 g witte-amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 1 el maizena
  • 7 dl room met 35% v.g.
  • 6 ijshoorntjes
  • 100 g pure chocolade Callets
  • 80 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 50 g pure chocoladeschilfers
  • 2 el cacaopoeder
  • suikersterren Vahiné
  • 50 g extrafijne suiker
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 4 el frambozencrèmelikeur (optioneel)
  • 100 g boter
  • zout
  • 6 eieren
  • 600 g (diepgevroren) frambozen
  • 80 g witte-amandelpoeder
  • 30 g bloem
  • 1 el maizena
  • 7 dl room met 35% v.g.
  • 6 ijshoorntjes
  • 100 g pure chocolade Callets
  • 80 g zwarte chocolade met 70% cacao
  • 50 g pure chocoladeschilfers
  • 2 el cacaopoeder
  • suikersterren Vahiné
  • 50 g extrafijne suiker
  • 150 g fijne kristalsuiker
  • 4 el frambozencrèmelikeur (optioneel)

Begin met koken

: 1 u + 30 min. kooktijd
1
Verdeel de frambozen in 1 laag over een rooster en laat ze ontdooien.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier en bekleed (of beboter) de randen.
3
Smelt de boter op een heel zacht vuurtje, voeg de Callets toe en haal de pan van het vuur zodra ze gesmolten zijn. Splits de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim. Voeg 50 g fijne suiker toe en klop tot een gladde en glanzende massa. Klop de eidooiers met 50 g fijne suiker tot ze wit en schuimig worden. Voeg de boter-chocolademix toe, meng en roer er 1⁄3 van de eiwitten onder. Meng het amandelpoeder met de bloem en de cacao en strooi ze door een zeef in het beslag. Meng er de rest van de eiwitten onder en giet in de bakvorm. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C en bak 30 min. Laat in de bakvorm afkoelen.
4
Meng het maiszetmeel beetje bij beetje met 1 dl koud water, in een steelpan. Voeg 50 g fijne suiker en 100 g frambozen toe. Breng aan de kook terwijl je de frambozen plet en laat 2 min. pruttelen. Giet in een schaal met platte bodem, voeg eventueel de frambozenlikeur toe en laat volledig afkoelen. Meng er voorzichtig de rest van de ontdooide frambozen onder.
5
Klop de room stijf, voeg de zeer fijne suiker toe en doe hem in een spuitzak met gladde tuit. Snijd de taart horizontaal in 3 en leg de basis op een dienschotel. Verdeel er de helft van de frambozen over, bedek met slagroom, leg er de 2de laag taart bovenop, garneer ze op dezelfde manier en voeg de bovenkant van de taart toe. Dek af en laat in de koelkast rusten. Bewaar de rest van de slagroom.
6
Strooi een laag van ± 2 cm ongekookte rijst (of linzen of andere) in een schaal met platte bodem. Smelt de pure chocolade au bain-marie en besmeer ruim de helft van elk ijshoorntje met gesmolten chocolade. Bestrooi ze met chocoladeschilfers en sterretjes. Plant ze in de rijst zodat ze niet omvallen en laat in de koelkast stollen. Snijd de ijshoorntjes met een fijn kartelmesje tot de hoogte die je wenst.
7
Garneer de bovenkant van de taart net voor het opdienen met de rest van de slagroom en de dennenboompjes.
1
Verdeel de frambozen in 1 laag over een rooster en laat ze ontdooien.
2
Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ronde springvorm van 22 cm diameter met bakpapier en bekleed (of beboter) de randen.
3
Smelt de boter op een heel zacht vuurtje, voeg de Callets toe en haal de pan van het vuur zodra ze gesmolten zijn. Splits de eiwitten van de eidooiers en klop de eiwitten met het zout tot stevig schuim. Voeg 50 g fijne suiker toe en klop tot een gladde en glanzende massa. Klop de eidooiers met 50 g fijne suiker tot ze wit en schuimig worden. Voeg de boter-chocolademix toe, meng en roer er 1⁄3 van de eiwitten onder. Meng het amandelpoeder met de bloem en de cacao en strooi ze door een zeef in het beslag. Meng er de rest van de eiwitten onder en giet in de bakvorm. Verlaag de oventemperatuur tot 160°C en bak 30 min. Laat in de bakvorm afkoelen.
4
Meng het maiszetmeel beetje bij beetje met 1 dl koud water, in een steelpan. Voeg 50 g fijne suiker en 100 g frambozen toe. Breng aan de kook terwijl je de frambozen plet en laat 2 min. pruttelen. Giet in een schaal met platte bodem, voeg eventueel de frambozenlikeur toe en laat volledig afkoelen. Meng er voorzichtig de rest van de ontdooide frambozen onder.
5
Klop de room stijf, voeg de zeer fijne suiker toe en doe hem in een spuitzak met gladde tuit. Snijd de taart horizontaal in 3 en leg de basis op een dienschotel. Verdeel er de helft van de frambozen over, bedek met slagroom, leg er de 2de laag taart bovenop, garneer ze op dezelfde manier en voeg de bovenkant van de taart toe. Dek af en laat in de koelkast rusten. Bewaar de rest van de slagroom.
6
Strooi een laag van ± 2 cm ongekookte rijst (of linzen of andere) in een schaal met platte bodem. Smelt de pure chocolade au bain-marie en besmeer ruim de helft van elk ijshoorntje met gesmolten chocolade. Bestrooi ze met chocoladeschilfers en sterretjes. Plant ze in de rijst zodat ze niet omvallen en laat in de koelkast stollen. Snijd de ijshoorntjes met een fijn kartelmesje tot de hoogte die je wenst.
7
Garneer de bovenkant van de taart net voor het opdienen met de rest van de slagroom en de dennenboompjes.
Nutritionele informatie
D
Per 100 g: Energie: 280 kcal - Vetten: 20,1 g - Koolhydraten: 17,7 g - Vezels: 3,6 g - Eiwitten: 5,6 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 280 kcal - Vetten: 20,1 g - Koolhydraten: 17,7 g - Vezels: 3,6 g - Eiwitten: 5,6 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Vegetarisch
Eindejaar
Dessert

Ingrediënten voor 12 personen

Toon:

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Frambozen

Delhaize

Frambozen

5 × 125 gr

€14,95

Amandelen | Poeder

Vahiné

Amandelen | Poeder

125 gr

€4,99

Bindmiddel | Maiszetmeel, voor uw sauzen en gebak | 400 g

Maizena

Bindmiddel | Maiszetmeel, voor uw sauzen en gebak | 400 g

400 gr

€2,69

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

2 × 50 cl

€9,98

Chocolade | Callets | Puur

Jacques

Chocolade | Callets | Puur

400 gr

€6,55

Cacaopoeder | Chocolade

Nesquik

Cacaopoeder | Chocolade

500 gr

€3,19

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,59

Suiker | Fijne korrel

Tienen-Tirlemont

Suiker | Fijne korrel

1 kg

€1,59

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€54,31