Recept zoekresultatenMoussaka met groenten
Delhaize logo
  • Moussaka met groenten
    A

Moussaka met groenten

Moussaka met groentenA
Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g courgettes
  • 600 g gegrilde aubergines (diepvries)
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 450 g gekookte aardappelen in schijfjes
  • 2 uien
  • 100 g feta
  • 2 teentjes teentje knoflook (facultatief)
  • 500 g bechamelsaus klaar voor gebruik
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout
  • 1/2 kl kaneel
  • 1 kl tijm
  • 500 g courgettes
  • 600 g gegrilde aubergines (diepvries)
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (in blik)
  • 450 g gekookte aardappelen in schijfjes
  • 2 uien
  • 100 g feta
  • 2 teentjes teentje knoflook (facultatief)
  • 500 g bechamelsaus klaar voor gebruik
  • 4 e.l. olijfolie
  • 1 el gedroogde oregano
  • zout
  • 1/2 kl kaneel
  • 1 kl tijm

Begin met koken

: 55 min.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe 3 eetlepels olie in een kleine stoofpan en fruit er de gehakte uien in en eventueel de geperste lookteentjes. Voeg na 2 min. de kaneel toe, de oregano en de tijm. Roer 1 min., doe er dan de gepelde tomaten bij, peper en zout. Laat zachtjes sudderen.
3
Snij ondertussen de courgettes in fijne plakjes en bak ze 5 min. in 1 eetlepel olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
4
Verkruimel de feta.
5
Giet een beetje tomatensaus op de bodem van een schotel. Leg er 1/3 van de ontdooide aubergineplakjes op. Bedek met de helft van de schijfjes aardappelen en courgettes. Giet er een laagje tomatensaus op, leg er dan 1/3 aubergineplakjes op en vervolgens de resterende courgettes en aardappelen. Schep er de resterende tomatensaus bovenop en eindig met een laagje aubergines. Bedek alles met de bechamelsaus, bestrooi met de fetakaas en laat in 30 min. goudbruin bakken in de oven.
6
Serveer warm met een salade en brood.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
2
Doe 3 eetlepels olie in een kleine stoofpan en fruit er de gehakte uien in en eventueel de geperste lookteentjes. Voeg na 2 min. de kaneel toe, de oregano en de tijm. Roer 1 min., doe er dan de gepelde tomaten bij, peper en zout. Laat zachtjes sudderen.
3
Snij ondertussen de courgettes in fijne plakjes en bak ze 5 min. in 1 eetlepel olie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Kruid met peper en zout.
4
Verkruimel de feta.
5
Giet een beetje tomatensaus op de bodem van een schotel. Leg er 1/3 van de ontdooide aubergineplakjes op. Bedek met de helft van de schijfjes aardappelen en courgettes. Giet er een laagje tomatensaus op, leg er dan 1/3 aubergineplakjes op en vervolgens de resterende courgettes en aardappelen. Schep er de resterende tomatensaus bovenop en eindig met een laagje aubergines. Bedek alles met de bechamelsaus, bestrooi met de fetakaas en laat in 30 min. goudbruin bakken in de oven.
6
Serveer warm met een salade en brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 343; energie (kCal): 82; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 646,08
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 343; energie (kCal): 82; vetten (g): 4,6; verzadigde vetten (g): 1,9; koolhydraten (g): 6,9; suikers (g): 3,2; vezels (g): 2; eiwitten (g): 2,3; zout (g): 0,2. Energie (kcal/portie): 646,08
Grieks
Vegetarisch
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Courgette
Delhaize Courgette
1 st
  • little-lione.external.82792960.svg
0
99
Aubergine
Delhaize Aubergine
1 st
1
09
Tomaten | Gepeld | Blokjes
365 Tomaten | Gepeld | Blokjes
800 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
25
Bloemige Aardappelen | Primeur
Delhaize Bloemige Aardappelen | Primeur
2 kg
2de tegen -50%
4
69
Witte uien | Netje
Delhaize Witte uien | Netje
400 gr
1
99
Feta | Bio
Delhaize Feta | Bio
150 gr
Bio
    2
    59
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Saus | Béchamel | Verse room | Licht
    Balade Saus | Béchamel | Verse room | Licht
    2 × 30 cl
    6
    89
    Kruiden | Oregano
    Santa Maria Kruiden | Oregano
    5 gr
    2
    95
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Kruiden | Kaneel | Stokjes
    Delhaize Kruiden | Kaneel | Stokjes
    13 gr
    1
    19
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Totaal:
    €34,49