• Konijnenbouten met rode wijn
    Nutri-Score A

Konijnenbouten met rode wijn

Konijnenbouten met rode wijnA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 200 g erwten, vers of uit de diepvries
  • 4 konijnenbouten
  • 1 blaadje laurier
  • 2 e.l. olijfolie
  • 350 g pasta naar keuze
  • 1 g boter
  • zout
  • 100 g julienne van gedroogde ham Superano
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • 3 dl rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 wortelen
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 200 g erwten, vers of uit de diepvries
  • 4 konijnenbouten
  • 1 blaadje laurier
  • 2 e.l. olijfolie
  • 350 g pasta naar keuze
  • 1 g boter
  • zout
  • 100 g julienne van gedroogde ham Superano
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • 3 dl rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 wortelen

Begin met koken

: 1 u
  1. 1
    Verwarm de olijfolie en de boter in een grote sauteuse en bak er de konijnenbouten in op vrij hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de pan en zet apart.
  2. 2
    Bak de gesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de geperste knoflook en de rauwe ham gedurende 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe.
  3. 3
    Leg de stukken konijn opnieuw in de pan. Voeg de rode wijn toe. Kruid met zout en peper. Sluit de pan af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.
  4. 4
    Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm met de “al dente” gekookte pasta (zie verpakking).
  1. 1
    Verwarm de olijfolie en de boter in een grote sauteuse en bak er de konijnenbouten in op vrij hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de pan en zet apart.
  2. 2
    Bak de gesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de geperste knoflook en de rauwe ham gedurende 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe.
  3. 3
    Leg de stukken konijn opnieuw in de pan. Voeg de rode wijn toe. Kruid met zout en peper. Sluit de pan af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.
  4. 4
    Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm met de “al dente” gekookte pasta (zie verpakking).
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 903,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 903,75
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Tomaten | Gepeld | Blokjes | Bio
    400 gr
    Bio
  • Bonduelle Doperwten | 1+1
    2 x 280 gr
    Promo
  • Delhaize Geheel | Konijn | Park
    3 × +/- 1,5 kg
  • Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
  • Barilla Pasta | Spaghetti n.5
    500 gr
  • Delhaize Zout | Cuisine
    1 kg
  • Herta Hesp | Superieur | Sneden
    100 gr
  • Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
  • Masseria Supreno Sangiovese / Merlot | 2023
    75 cl
  • Delhaize Gele uien | Netje
    500 gr
  • Cirio Tomatenpuree | Dubbel geconcentreerd
    4 x 70 gr
  • Delhaize Wortelen | Fijn
    500 gr
  • Reeds in je keuken

  • Cirio Olijfolie | Extra vierge
    75 cl
    -40%
  • Balade Zachte boter | Opgeklopt
    130 gr
  • Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr

Totaal:

+/-€95,49