Recept zoekresultatenKonijnenbouten met rode wijn
Delhaize logo
  • Konijnenbouten met rode wijn
    A

Konijnenbouten met rode wijn

Konijnenbouten met rode wijnA
Makkelijk
30-60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 200 g erwten, vers of uit de diepvries
  • 4 konijnenbouten
  • 1 blaadje laurier
  • 2 e.l. olijfolie
  • 350 g pasta naar keuze
  • 1 g boter
  • zout
  • 100 g julienne van gedroogde ham Superano
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • 3 dl rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 wortelen
  • 400 g gepelde tomatenblokjes
  • 200 g erwten, vers of uit de diepvries
  • 4 konijnenbouten
  • 1 blaadje laurier
  • 2 e.l. olijfolie
  • 350 g pasta naar keuze
  • 1 g boter
  • zout
  • 100 g julienne van gedroogde ham Superano
  • 4 el platte peterselie, fijngehakt
  • 3 dl rode wijn
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 uien
  • 70 g tomatenpuree
  • 4 wortelen

Begin met koken

: 1 u
1
Verwarm de olijfolie en de boter in een grote sauteuse en bak er de konijnenbouten in op vrij hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de pan en zet apart.
2
Bak de gesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de geperste knoflook en de rauwe ham gedurende 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe.
3
Leg de stukken konijn opnieuw in de pan. Voeg de rode wijn toe. Kruid met zout en peper. Sluit de pan af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.
4
Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm met de “al dente” gekookte pasta (zie verpakking).
1
Verwarm de olijfolie en de boter in een grote sauteuse en bak er de konijnenbouten in op vrij hoog vuur. Bestrooi met zout en peper. Bak de stukken aan alle kanten mooi bruin. Haal de stukken uit de pan en zet apart.
2
Bak de gesnipperde uien, de in schijfjes gesneden wortelen, de geperste knoflook en de rauwe ham gedurende 2 minuten in dezelfde pan. Voeg de tomatenpuree, de gepelde tomaten en de laurier toe.
3
Leg de stukken konijn opnieuw in de pan. Voeg de rode wijn toe. Kruid met zout en peper. Sluit de pan af met een deksel. Laat 40 minuten zachtjes koken. Voeg de erwten toe. Laat nog 10 minuten pruttelen.
4
Breng op smaak met peper en zout, voeg de gehakte peterselie toe en serveer warm met de “al dente” gekookte pasta (zie verpakking).
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 903,75
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 525; energie (kCal): 125; vetten (g): 3,4; verzadigde vetten (g): 1,2; koolhydraten (g): 11,9; suikers (g): 2,3; vezels (g): 1,8; eiwitten (g): 9,3; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 903,75
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomaten | Gepeld | Bio
Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
400 gr
Bio
    0
    95
    Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    Hak Doperwten | Extra fijn | Bokaal
    230 gr
    1+1 gratis
    2
    39
    Geheel | Konijn | Park
    Delhaize Geheel | Konijn | Park
    3 × +/- 1,5 kg
    +/-€
    18
    74
    Kruiden | Laurierblaadjes
    Santa Maria Kruiden | Laurierblaadjes
    2 × 4 gr
    2
    15
    Pasta | Horentjes | Al dente
    Soubry Pasta | Horentjes | Al dente
    375 gr
    3+3 gratis
    1
    49
    Zeezout | Fijn | Jodium
    Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
    125 gr
    0
    69
    Ham | 4 Dikke sneden
    Herta Ham | 4 Dikke sneden
    170 gr
    2de tegen -50%
    5
    15
    Bladpeterselie | Verpakt
    Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
    100 gr
    1
    49
    Saint-Amour
    Delhaize Saint-Amour
    75 cl
    €6.99
    6
    99
    €9,99
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Tomato Frito
    Heinz Tomato Frito
    780 gr
    -34% voor 6
    1
    75
    Wortelen | Extra fijn
    Hak Wortelen | Extra fijn
    3 × 215 gr
    1+1 gratis
    1
    95

    Reeds in je keuken

    Olijfolie | Cucinare
    Filippo Berio Olijfolie | Cucinare
    1 l
    2+1 gratis
    13
    99
    Boter | Zacht
    Paysan Breton Boter | Zacht
    125 gr
    2de tegen -50%
    2
    59
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Totaal:
    +/-€92,26