Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Belangrijk berichtProductterugroeping - Delhaize vraagt haar klanten om de producten « Groentechips (zeezout) van het merk Delhaize Bio » en « Chips stripes & blues sea salt van het merk Terra » niet te consumeren en terug te brengen naar een verkooppunt.Lees meer >

Recept zoekresultatenRundvlees met Guinnessbier
Delhaize logo
  • Rundvlees met Guinnessbier

Rundvlees met Guinnessbier

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

30-60 min.

Budget

€€

Score

5 op 5
Vaderdag
Hoofdgerecht
Rundvlees met Guinnessbier

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 1 kruidentuiltje
  • 25 dl water
  • peper, zout
  • 2 wortelen
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 stengels selder
  • 1 el rodewijnazijn
  • 2 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 nootje boter
  • 2 jeneverbessen
  • 25 cl Guinnessbier
  • 2 uien
  • enkele takjes bladpeterselie
  • 2 el bruine suiker
  • 1 cube runderbouillonblokje
  • 1 kg extra mager runderstoofvlees

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    127,50 €/kg
    €4,59
    S2009121808001370000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • F1986053100303400000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 30 min. + 2 uur kooktijd

    1. Snipper de uien fijn, snij de wortelen in schijfjes en de selder in fijne reepjes. Bak ze aan in de olie in een grote stoofpot op zacht vuur. Dek af en laat stoven.
    2. Verhit ondertussen de boter in een grote braadpan en bak er de blokjes vlees aan alle kanten goudbruin in op hoog vuur. Voeg peper en zout toe.
    3. Bestrooi de groenten met bloem, roer 1 min., doe er dan het Guinnessbier bij. Voeg het vlees toe, het kruidentuiltje, de geplette jeneverbessen, de azijn, de suiker en het verkruimelde bouillonblokje. Giet het water in de braadpan van het vlees, roer de bakresten los en giet in de stoofpot. Dek af en laat 2 uur sudderen op heel zacht vuur, roer af en toe om.
    4. Breng op smaak met peper en zout en dien heel warm op, afgewerkt met peterselie. Serveer met gebakken, in grote blokjes gesneden aardappelen.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Iers
    Vaderdag
    Diner
    Hoofdgerecht
    • Rundvlees met Guinnessbier

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Kruiden | Peper | Zwart | Bollen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    36 gr
    127,50 €/kg
    €4,59
    S2009121808001370000
  • Wortelen
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    1 kg
    1,19 €/kg
    €1,19
    F2013100800315600000
  • Azijn | Rode wijn
    50 cl
    3,50 €/l
    €1,75
    S1993063000007030000
  • F1986053100303400000