1
Maak de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in dikke frietjes. Dompel ze 10 min. in koud water. Giet ze af en droog ze goed in een keukendoek. Bak de frietjes een eerste keer ± 10 min. in voorverwarmde olie, op 150°C. Houd ze apart en verhoog de temperatuur van de friteuse tot 180°C.
2
Maak de mayonaise: meng de eidooier en de mosterd in een kleine slakom. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de olie toe. Meng tot een smeuïge mayonaise. Kruid met peper en zout en voeg naar eigen smaak citroensap toe. Zet de mayonaise in de koelkast.
3
Spoel de mosselen zorgvuldig. Snipper de uien en de selderstengels. Hak de peterselie. Doe alles in een grote kookpot (of verdeel over kleine individuele kookpotten), met de boter, de mosselen, de witte wijn, peper, een beetje zout en het lichtjes geplette hele teentje knoflook. Zet het deksel op de pan en kook ± 5 min. op een hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot tijdens het koken af en toe.
4
Dompel de frietjes kort in de hete olie, tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en kruid ze met zout. Serveer de frietjes met de mosselen en de mayonaise.
1
Maak de ongeschilde aardappelen schoon en snijd ze in dikke frietjes. Dompel ze 10 min. in koud water. Giet ze af en droog ze goed in een keukendoek. Bak de frietjes een eerste keer ± 10 min. in voorverwarmde olie, op 150°C. Houd ze apart en verhoog de temperatuur van de friteuse tot 180°C.
2
Maak de mayonaise: meng de eidooier en de mosterd in een kleine slakom. Voeg beetje bij beetje en al kloppend de olie toe. Meng tot een smeuïge mayonaise. Kruid met peper en zout en voeg naar eigen smaak citroensap toe. Zet de mayonaise in de koelkast.
3
Spoel de mosselen zorgvuldig. Snipper de uien en de selderstengels. Hak de peterselie. Doe alles in een grote kookpot (of verdeel over kleine individuele kookpotten), met de boter, de mosselen, de witte wijn, peper, een beetje zout en het lichtjes geplette hele teentje knoflook. Zet het deksel op de pan en kook ± 5 min. op een hoog vuur tot alle mosselen open zijn. Schud de kookpot tijdens het koken af en toe.
4
Dompel de frietjes kort in de hete olie, tot ze goudbruin zijn. Laat ze goed uitlekken en kruid ze met zout. Serveer de frietjes met de mosselen en de mayonaise.