⭐ Black Friday bij Delhaize:1+1 en 2+2 GRATIS op een speciale selectie! Profiteer nu! 🎉Naar de selectie >

Recept zoekresultatenStoofpan met balletjes en herfstgroenten
Delhaize logo
A

Stoofpan met balletjes en herfstgroenten

Stoofpan met balletjes en herfstgroentenA
Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 350 g butternutpompoen
  • 3 wortelen
  • 200 g oesterzwammen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 200 g passata
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 70 g paneermeel
  • 1,2 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 blaadje laurier
  • 1 teentje knoflook
  • peper
  • 500 g kippengehakt
  • 1 ei
  • 350 g butternutpompoen
  • 3 wortelen
  • 200 g oesterzwammen
  • 100 g jonge spinazieblaadjes
  • 1 ui
  • 200 g passata
  • 400 g gepelde tomatenblokjes (1 blik)
  • 70 g paneermeel
  • 1,2 dl droge witte wijn
  • 2,5 dl gevogeltefond
  • 2 el olijfolie
  • 1/4 bussel peterselie
  • 1 takje tijm

Begin met koken

: 35 min. + 1 u. kooktijd
1
Meng het gehakt met het ei, ¾ van de gehakte peterselie, de geriste tijm, het paneermeel, peper en zout. Rol tot ± 10 balletjes. Snijd de wortelen en de butternut in blokjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn).
2
Bak de balletjes rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie. Haal ze uit de pan en fruit de wortelen, de butternut en de gehakte ui in dezelfde pan. Voeg na 5 min. het geperste teentje knoflook en de oesterzwammen in grote stukken toe. Fruit nog 5 min., giet er de witte wijn bij en laat op een hoog vuur volledig inkoken. Voeg de gevogeltefond, de passata, de gepelde tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook. Schep er de spinazie en de balletjes bij, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Werk af met de rest van de peterselie en serveer met puree.
1
Meng het gehakt met het ei, ¾ van de gehakte peterselie, de geriste tijm, het paneermeel, peper en zout. Rol tot ± 10 balletjes. Snijd de wortelen en de butternut in blokjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn).
2
Bak de balletjes rondom goudbruin op een vrij hoog vuur, in een sauteerpan met de olie. Haal ze uit de pan en fruit de wortelen, de butternut en de gehakte ui in dezelfde pan. Voeg na 5 min. het geperste teentje knoflook en de oesterzwammen in grote stukken toe. Fruit nog 5 min., giet er de witte wijn bij en laat op een hoog vuur volledig inkoken. Voeg de gevogeltefond, de passata, de gepelde tomatenblokjes en het laurierblaadje toe. Breng aan de kook. Schep er de spinazie en de balletjes bij, zet het deksel op de pan en laat 1 u op een heel zacht vuurtje sudderen.
3
Werk af met de rest van de peterselie en serveer met puree.
Nutritionele informatie
A
Energie: 455 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Lactose vrij
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

kippengehakt
500 g

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Delhaize ButternutBlokjes| Bio
450 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
2de tegen -50%
1
59
oesterzwammen | Belgisch | Bio
Delhaize oesterzwammen | Belgisch | Bio
200 gr
Bio
    2
    99
    Spinazie | Bio
    Delhaize Spinazie | Bio
    100 gr
    Bio
      2
      19
      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Gepelde Tomaten
      Mutti Gepelde Tomaten
      400 gr
      1
      89
      Tomaten | Gepeld | Bio
      Delhaize Tomaten | Gepeld | Bio
      400 gr
      Bio
        0
        95
        Somontano | Chardonnay
        Vinas Del Vero Somontano | Chardonnay
        37,5 cl
        2+1 gratis
        3
        99
        Gevogelte | Fond | Licht
        Delhaize Gevogelte | Fond | Licht
        22 cl
        3
        99
        Bladpeterselie | Verpakt
        Delhaize Bladpeterselie | Verpakt
        100 gr
        1
        49
        Kruiden | Tijm
        Santa Maria Kruiden | Tijm
        15 gr
        2
        75
        Kruiden | Laurier | Poeder
        Santa Maria Kruiden | Laurier | Poeder
        18 gr
        3
        89

        Reeds in je keuken

        Paneermeel
        Anco Paneermeel
        200 gr
        0
        67
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Look | Netje | Bio
        Delhaize Look | Netje | Bio
        100 gr
        Bio
          1
          29
          Peper | Groen | Gepekeld
          Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
          60 gr
          1
          69
          Totaal:
          €29,10