Recept zoekresultatenBouillabaisse op de barbecue
Delhaize logo
  • Bouillabaisse op de barbecue
    A
Bouillabaisse op de barbecueA

Bouillabaisse op de barbecue

Gemiddeld
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 400 g hele bevroren garnalen
  • 400 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g gekookte krabklauwen
  • 200 g calamaresringen
  • 3 wortelen
  • 3 stengels witte selder
  • 2 sjalotten
  • 400 g fijne tomatenpulp Mutti (1 blik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl witte vermout
  • 1 el visfond in poeder Maggi
  • 1 el ‘Fish Mix’ Market Fresh
  • peper
  • 1/2 meergranen houthakkersbrood (voor de garnituur)
  • 50 g emmental (voor de garnituur)
  • 100 g rouille (voor de garnituur)
  • 400 g hele bevroren garnalen
  • 400 g zeebaarsfilets met vel
  • 250 g gekookte krabklauwen
  • 200 g calamaresringen
  • 3 wortelen
  • 3 stengels witte selder
  • 2 sjalotten
  • 400 g fijne tomatenpulp Mutti (1 blik)
  • 1/2 rode peper
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes platte peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 dl witte vermout

Begin met koken

: 40 min.
1
Snijd de zeebaarsfilets en de krabklauwen in 2. Sla met een mes op de klauwstukken om ze te breken. Snijd de ontdooide garnaalstaarten in 2 en verwijder het darmkanaal (laat de koppen heel).
2
Snipper de sjalotten en de selder, snijd de wortelen in schijfjes. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Pers het teentje knoflook. Fruit alles in een gietijzeren stoofpan op de barbecue (of op een matig vuurtje), met de tijm, de rozemarijn en de kruidenmix. Voeg de vermout en de witte wijn na 5 min. toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg dan 5 dl water, de visfond en de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op de zijkant van de barbecue pruttelen.
3
Doe de vis, de schaaldieren en de calamares in de soep. Breng opnieuw aan de kook, duw de stoofpan naar de zijkant van de barbecue, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Gril intussen het brood in stukken op de barbecue.
4
Breng verder op smaak, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met het brood. Zet de rouille en geraspte emmental op tafel voor op het brood.
1
Snijd de zeebaarsfilets en de krabklauwen in 2. Sla met een mes op de klauwstukken om ze te breken. Snijd de ontdooide garnaalstaarten in 2 en verwijder het darmkanaal (laat de koppen heel).
2
Snipper de sjalotten en de selder, snijd de wortelen in schijfjes. Ontpit de rode peper en snipper hem fijn. Pers het teentje knoflook. Fruit alles in een gietijzeren stoofpan op de barbecue (of op een matig vuurtje), met de tijm, de rozemarijn en de kruidenmix. Voeg de vermout en de witte wijn na 5 min. toe. Laat voor de helft inkoken. Voeg dan 5 dl water, de visfond en de tomatenpulp toe. Breng aan de kook en laat 5 min. op de zijkant van de barbecue pruttelen.
3
Doe de vis, de schaaldieren en de calamares in de soep. Breng opnieuw aan de kook, duw de stoofpan naar de zijkant van de barbecue, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen. Gril intussen het brood in stukken op de barbecue.
4
Breng verder op smaak, bestrooi met gehakte peterselie en serveer met het brood. Zet de rouille en geraspte emmental op tafel voor op het brood.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 110 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 6,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,1 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 110 kcal - Vetten: 4,9 g - Koolhydraten: 6,8 g - Vezels: 1,1 g - Eiwitten: 9,1 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Barbecue
Lente,Zomer
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gepelde garnalen 21/25

Delhaize

Gepelde garnalen 21/25

450 gr

€14,49

Zeebaarsfilet MAP

Delhaize

Zeebaarsfilet MAP

2 × +/- 250 gr

+/-€14,50

Inktvisringen

Delhaize

Inktvisringen

2 × +/- 195 gr

+/-€7,78

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,19

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

Sjalotten | Verpakt | Bio

Delhaize

Sjalotten | Verpakt | Bio

500 gr

Bio

€4,39

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Rode | Peper | Verpakt

Delhaize

Rode | Peper | Verpakt

50 gr

€1,49

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

Spain

Vinas Del Vero Chardonnay Wit

75 cl

€5,99

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

Cinzano

Vermouth Bianco | 15% alc. | Italiaanse vermout

75 cl

€7,15

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

Knorr

Finesse Bouillon | Vis | 12 Bouillonblokjes

12 x 10 gr

€2,99

Brioche | Gesneden

Harrys

Brioche | Gesneden

485 gr

€5,99

Emmentaler | geraspt

Entremont

Emmentaler | geraspt

2 x 300 gr

€8,99

Rouille | Fijn

Quality Food Products

Rouille | Fijn

185 gr

€5,15

Reeds in je keuken

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
+/-€88,65