Recept zoekresultatenMosselen Marinières
Delhaize logo
  • Mosselen Marinières
    A

Mosselen Marinières

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

2 op 5
Gluten vrij
Hoofdgerecht
Mosselen MarinièresA

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 4 feuilles laurierblaadjes
  • 4 kg mosselen
  • 3 takjes tijm
  • 2 koffielepels boter
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl witte wijn
  • 3 takjes peterselie
  • Zwarte peper
  • 2 uien

Winkelen voor dit recept

Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    7,00 €/kg
    €13,99
    F1998070200270200000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • S2022033000616370000
  • Begin met koken

    Bereidingstijd: 15 min.

    1. Was de mosselen onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
    2. Snijd de look en de ui in fijne plakjes en stoof ze in boter.
    3. Doe de mosselen, de tijm, de laurierbladeren en de zwarte peper erbij en sluit af met het deksel. Breng aan de kook en giet de witte wijn er na 2 min bij.
    4. Laat de mosselen verder garen.
    5. Voeg er ten slotte nog wat gehakte peterselie aan toe.

    Kooktip

    Voor meer smaak kun je eventueel nog een klontje boter toevoegen. 

    Nutritionele informatie

    Per 100g bereid recept: energie (kJ): 311; energie (kCal): 74; vetten (g): 1,8; verzadigde vetten (g): 0,6; koolhydraten (g): 4; suikers (g): 0,8; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 7,7; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 236,43
    Disclaimer Nutri-Score
    De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
    Score
    Heb je dit recept al geprobeerd?
    Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
    Belgisch
    Gluten vrij
    Diner
    Zomer,Herfst
    Hoofdgerecht
    • Mosselen Marinières
      A

    Winkelen voor dit recept

    Noodzakelijke ingrediënten
  • Laurierblaadjes
    15 gr
    90,00 €/kg
    €1,35
    Afhaling vanaf 01/02
    S2015090100390510000
  • Verse Zeeuwse mosselen | Jumbo 40-50
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    2 kg
    7,00 €/kg
    €13,99
    F1998070200270200000
  • Verse | Tijm | Verpakt
    nutri-score-bordered-a.external.6c1c0c3d.svg
    20 gr
    92,50 €/kg
    €1,85
    F2021022500077570000
  • S2022033000616370000