Door de invoering van herbruikbare plooiboxenis de beschikbaarheid van de tijdslots tijdelijk beperkt. We danken u voor uw begrip.Meer weten

Terugroeping product:«Depo-Ei CV» mogelijke aanwezigheid van SalmonellaMeer info >

Recept zoekresultatenBisque van garnalen, bladerdeegkorst
Delhaize logo
  • Bisque van garnalen, bladerdeegkorst

Bisque van garnalen, bladerdeegkorst

Bisque van garnalen, bladerdeegkorst
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 50 g grijze garnalen
  • 1,5 l schaaldierenbouillon
  • 500 g grijze garnalen koppen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 200 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 cl cognac
  • 1 el boter
  • peper
  • 1 snuifje grof zeezout
  • 50 g grijze garnalen
  • 1,5 l schaaldierenbouillon
  • 500 g grijze garnalen koppen
  • 1 stengel selder
  • 1 ui
  • 1 feuille laurier
  • 1 teentje knoflook
  • tijm
  • 200 g gepelde tomatenblokjes
  • 1 rol bladerdeeg
  • 5 cl cognac
  • 1 el boter
  • peper
  • 1 snuifje grof zeezout

Begin met koken

: 40 min. + 10 min. in de oven
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2
Blus met de cognac en flambeer.
3
Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4
Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7
Snijd ringen uit het bladerdeeg met behulp van een uitsteekvorm of eenvoudigweg een glas, ter grootte van de soeptasjes. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei en bekleed met de tasjes ermee.
8
Zet de tasjes zo’n 10 min. in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn. Zet een pan op het vuur met wat boter en fruit de ui en knoflook kort zonder te kleuren. Spoel de selder en snijd fijn. Voeg de stukjes selder bij de ui, samen met de laurier, de tijm en de garnaalkoppen en bak nog even verder.
2
Blus met de cognac en flambeer.
3
Giet de tomatenblokjes en de schaaldierenbouillon erbij en laat zo’n 20 min sudderen op een zacht vuur.
4
Mix vervolgens fijn in de blender zodat je een gladde soep krijgt. Haal daarna door een zeef en breng op smaak met peper en zout.
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
6
Lepel enkele garnalen op de bodem van elke tas en overgiet met de garnalenbisque.
7
Snijd ringen uit het bladerdeeg met behulp van een uitsteekvorm of eenvoudigweg een glas, ter grootte van de soeptasjes. Bestrijk de rondjes bladerdeeg met wat losgeklopt ei en bekleed met de tasjes ermee.
8
Zet de tasjes zo’n 10 min. in de voorverwarmde oven zodat het bladerdeeg mooi krokant en goudbruin bakt. Werk verder af met de garnalen en een takje tijm.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Frans
Eindejaar,Romantisch diner
Overig
Winter
Voorgerecht