Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenMocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroop
Delhaize logo
  • Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroop
    E
Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroopE

Mocktail met citrusvruchten, kurkuma en rozemarijngembersiroop

Makkelijk
> 60 min.
5/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 600 g schilferijs
  • 6 takjes rozemarijn
  • 8 cm gember
  • 1 el kurkuma
  • sinaasappelen
  • 2 rode pompelmoezen
  • 2 citroenen
  • 1 limoen
  • 150 g ruwe rietsuiker
  • 600 g schilferijs
  • 6 takjes rozemarijn
  • 8 cm gember
  • 1 el kurkuma
  • sinaasappelen
  • 2 rode pompelmoezen
  • 2 citroenen
  • 1 limoen

Begin met koken

: 20 min. + 20 min. kooktijd (+ 30 min. afkoeltijd)
1
Snijd de gember in plakjes. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de rietsuiker, 2 takjes rozemarijn en de gember. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen (giet er een beetje water bij als de siroop te dik wordt). Doe de kurkuma in een kom, filter er de siroop bovenop, meng goed en laat afkoelen.
2
Snijd de limoen en de halve sinaasappel in schijfjes en houd ze apart. Schil 1 pompelmoes, 1 sinaasappel en 1 citroen à vif. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en verdeel ze over 4 glazen (inhoud 3 dl).
3
Pers het sap van 1 citroen, 2 sinaasappelen en 1 pompelmoes. Schenk het sap in de glazen, voeg de siroop en het schilferijs toe. Werk af met limoenschijfjes, sinaasappelschijfjes en 1 takje rozemarijn. Dien meteen op.
1
Snijd de gember in plakjes. Breng 1,5 dl water in een steelpan aan de kook met de rietsuiker, 2 takjes rozemarijn en de gember. Laat 20 min. op een zacht vuurtje sudderen (giet er een beetje water bij als de siroop te dik wordt). Doe de kurkuma in een kom, filter er de siroop bovenop, meng goed en laat afkoelen.
2
Snijd de limoen en de halve sinaasappel in schijfjes en houd ze apart. Schil 1 pompelmoes, 1 sinaasappel en 1 citroen à vif. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en verdeel ze over 4 glazen (inhoud 3 dl).
3
Pers het sap van 1 citroen, 2 sinaasappelen en 1 pompelmoes. Schenk het sap in de glazen, voeg de siroop en het schilferijs toe. Werk af met limoenschijfjes, sinaasappelschijfjes en 1 takje rozemarijn. Dien meteen op.
Nutritionele informatie
E
Energie: 215 kcal
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vegan
Barbecue,Romantisch diner
Lente,Zomer
Dranken

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Cassonade

Tienen-Tirlemont

Cassonade

500 gr

€1,59

Ice crush premium

Delhaize

Ice crush premium

2 kg

€2,35

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Rozemarijn | Kruiden | Verpakt

2 × 20 gr

€3,58

Gember | Bio

Delhaize

Gember | Bio

150 gr

Bio

€1,79

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

Delhaize

Kruiden | Kurkuma | Gemalen

40 gr

€1,95

Eetsinaas | 4ST

Delhaize

Eetsinaas | 4ST

1 kg

€2,89

Pompelmoes | Rood | 1 st

Delhaize

Pompelmoes | Rood | 1 st

1 st

€0,99

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Limoen | 1 st

Delhaize

Limoen | 1 st

1 st

€0,59

Totaal:
€16,42