A

Groente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnoten

Groente- en linzencurry, gebakken rijst met uien en cashewnotenA
Makkelijk
30-60 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 500 g biowortelen
  • 1/2 knolselder
  • 250 g groene Le Puy linzen
  • 4 uien
  • 1 citroen
  • 50 g cashewnoten
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 250 g halfvolkoren langkorrelrijst
  • 2 el rietsuiker
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1/2 bussel verse koriander
  • 50 g gember
  • 2 el korianderpoeder
  • 2 el kurkuma
  • 1 el komijnpoeder
  • peper
  • 500 g biowortelen
  • 1/2 knolselder
  • 250 g groene Le Puy linzen
  • 4 uien
  • 1 citroen
  • 50 g cashewnoten
  • 800 g gepelde tomaten in blokjes (uit blik)
  • 250 g halfvolkoren langkorrelrijst
  • 2 el rietsuiker
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 6 el olijfolie
  • 4 takjes tijm
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1/2 bussel verse koriander
  • 50 g gember

Begin met koken

: 35 min.
  1. 1
    Bedek de linzen met koud water. Breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schijfjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn) en snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de groenten over. Smeer ze in met 2 el olijfolie en bestrooi ze met geriste tijm en rozemarijn. Schuif alles 20 min. in de oven.
  3. 3
    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Pel de helft van de uien en snijd ze in kleine partjes. Fruit ze 15 min. op een matig vuurtje in een grote braadpan met 3 el olijfolie.
  5. 5
    Rasp de gember en knijp de pulp met de vingers om er het sap uit te persen. Doe de rest van de gesnipperde uien in een stoofpan en fruit ze 2 min. met 1 el olijfolie, het korianderpoeder en de komijn. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, de kokosmelk, het gembersap, het citroensap en de rietsuiker toe. Kruid met zout en peper. Laat alles 10 min. sudderen. Voeg de linzen, de wortelen en de knolselder toe. Breng verder op smaak.
  6. 6
    Voeg de rijst en de cashewnoten aan de uien toe. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur en breng verder op smaak. Werk af met de verse koriander en dien meteen op, als bijgerecht bij de curry.
  1. 1
    Bedek de linzen met koud water. Breng aan de kook en laat 20 à 25 min. pruttelen.
  2. 2
    Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd de wortelen in schijfjes (je hoeft ze niet te schillen als ze bio zijn) en snijd de geschilde knolselder in kleine blokjes. Leg een vel bakpapier op de ovenplaat en verdeel er de groenten over. Smeer ze in met 2 el olijfolie en bestrooi ze met geriste tijm en rozemarijn. Schuif alles 20 min. in de oven.
  3. 3
    Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  4. 4
    Pel de helft van de uien en snijd ze in kleine partjes. Fruit ze 15 min. op een matig vuurtje in een grote braadpan met 3 el olijfolie.
  5. 5
    Rasp de gember en knijp de pulp met de vingers om er het sap uit te persen. Doe de rest van de gesnipperde uien in een stoofpan en fruit ze 2 min. met 1 el olijfolie, het korianderpoeder en de komijn. Voeg de tomatenblokjes, de kurkuma, de kokosmelk, het gembersap, het citroensap en de rietsuiker toe. Kruid met zout en peper. Laat alles 10 min. sudderen. Voeg de linzen, de wortelen en de knolselder toe. Breng verder op smaak.
  6. 6
    Voeg de rijst en de cashewnoten aan de uien toe. Fruit 2 min. op een vrij hoog vuur en breng verder op smaak. Werk af met de verse koriander en dien meteen op, als bijgerecht bij de curry.
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 13,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1060,13
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 455; energie (kCal): 108; vetten (g): 4,3; verzadigde vetten (g): 1,5; koolhydraten (g): 13,3; suikers (g): 2,8; vezels (g): 2,8; eiwitten (g): 3,3; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 1060,13
Indiaas
Vegan
Moederdag
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • koriander graan
    2 el

    Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

  • Delhaize Wortelen Fijn | Extra
    4 x 200 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Knolselder | Cat1
    1 st
  • Delhaize Linzen
    265 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Cashewnoten | Gezouten
    175 gr
  • Delhaize Tomaten | Gepeld
    800 gr
    3+1 gratis
  • Delhaize Rijst | Langkorrel | Bio
    500 gr
    Bio
    • Delhaize Rietsuiker | Fairtrade
      500 gr
    • Delhaize Koko | Melk | Bio
      2 × 20 cl
      Bio
      • Delhaize Tijm | Verpakt
        20 gr
      • Delhaize Kruiden | Rozemarijn
        25 gr
      • Santa Maria Kruiden | Koriander | Blaadjes
        10 gr
      • Bonner Gember | Gedroogd
        60 gr
      • Delhaize Kruiden | Kurkuma
        40 gr
      • Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen | Bio
        37 gr
        Bio
        • Reeds in je keuken

        • Delhaize Witte uien | Netje
          400 gr
        • Delhaize Olijfolie | Culinaire
          50 cl
        • Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
          38 gr

        Totaal:

        €29,54