Recept zoekresultatenMelitzanosalata
Recept zoekresultatenMelitzanosalata
Delhaize logo
  • Melitzanosalata
    Nutri-Score A

Melitzanosalata

MelitzanosalataA
Makkelijk
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 3 aubergines (+/- 700 g)
  • 1 citroen
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 3 aubergines (+/- 700 g)
  • 1 citroen
  • 3 el fijngehakte bladpeterselie
  • 7 el olijfolie
  • peper
  • 3 tomaten
  • 1 ui

Begin met koken

  1. 1
    Schil de aubergines niet, verwijder de steelaanzet, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een driehoek in een grote kom. Dek de kom af en zet ze 12 min. in de microgolfoven op 800 W. De aubergines moeten heel zacht zijn. Laat ze afkoelen.
  2. 2
    Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui gedurende 5 min. in 2 eetlepels olie in een kleine braadpan op zacht vuur.
  3. 3
    Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  4. 4
    Snij de aubergines overlangs middendoor, lepel er het vruchtvlees uit. Doe het in een kom, voeg 5 eetlepels olie toe en plet met een vork. Doe er de ui bij, de tomaten, het citroensap, de peterselie, peper en zout. Meng goed, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. 5
    Serveer koud met geroosterd pitabrood als mezzegerecht of als borrelhapje. Ook heel lekker bij gegrilde gerechten.
  1. 1
    Schil de aubergines niet, verwijder de steelaanzet, prik ze enkele keren in en leg ze in de vorm van een driehoek in een grote kom. Dek de kom af en zet ze 12 min. in de microgolfoven op 800 W. De aubergines moeten heel zacht zijn. Laat ze afkoelen.
  2. 2
    Fruit ondertussen de fijngesnipperde ui gedurende 5 min. in 2 eetlepels olie in een kleine braadpan op zacht vuur.
  3. 3
    Ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.
  4. 4
    Snij de aubergines overlangs middendoor, lepel er het vruchtvlees uit. Doe het in een kom, voeg 5 eetlepels olie toe en plet met een vork. Doe er de ui bij, de tomaten, het citroensap, de peterselie, peper en zout. Meng goed, dek af en zet minstens 2 uur in de koelkast.
  5. 5
    Serveer koud met geroosterd pitabrood als mezzegerecht of als borrelhapje. Ook heel lekker bij gegrilde gerechten.

Score

Nog niet beoordeeld

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 322; energie (kCal): 78; vetten (g): 6,4; verzadigde vetten (g): 0,7; koolhydraten (g): 3,2; suikers (g): 2,7; vezels (g): 2; eiwitten (g): 1,1; zout (g): 0. Energie (kcal/portie): 268,63
Grieks
Vegan
Overig
Lunch

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

  • Delhaize Aubergine
    1 st
    0
    79
  • Delhaize Citroen | 1 st
    1 st
    -15%
    0
    59
    €0,69
  • Santa Maria Kruiden | Peterselie
    8 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Trostomaten | Bio
    500 gr
    Bio
      3
      19
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      99
    • Reeds in je keuken

    • Delhaize Olijfolie | Culinaire
      50 cl
      5
      39
    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29

    Totaal:

    €9,61