Recept zoekresultatenKreeft belle vue
Recept zoekresultatenKreeft belle vue
Delhaize logo
  • Kreeft belle vue
    Nutri-Score A

Kreeft belle vue

Kreeft belle vueA
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla
  • 2 branches de céleri
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 10 peperbollen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla
  • 2 branches de céleri
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)

Begin met koken

: 30 min.
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
3
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
4
Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
5
Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
6
Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
3
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
4
Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
5
Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
6
Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 380,36
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Canadese zomerkreeft | Gekookt | Eco
Delhaize Canadese zomerkreeft | Gekookt | Eco
4 × +/- 250 gr
+/-€
12
00
Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
Delhaize Kruiden | Peper | Zwart | Gemalen
38 gr
1
19
Whisky | Portuguese Smooth | 40% alc
Dewar's Whisky | Portuguese Smooth | 40% alc
70 cl
- €4
25
59
€29,59
Room | Zuur | 15 % V.G.
Delhaize Room | Zuur | 15 % V.G.
200 gr
  • little-lione.external.82792960.svg
1
09
Scharreleieren | 5+1
Columbus Scharreleieren | 5+1
6 st
Promo
3
20
Citroen | 1 st
Delhaize Citroen | 1 st
1 st
0
69
Tomaat | Yoom
Delhaize Tomaat | Yoom
250 gr
3
19
Kropsla | Kluit
Delhaize Kropsla | Kluit
1 st
1
35
Groene selder | Bio
Delhaize Groene selder | Bio
350 gr
Bio
    2
    29
    Pays d'Oc | Chardonnay
    Delhaize Pays d'Oc | Chardonnay
    37,5 cl
    -33.33% voor 3
    1
    99
    Natuurazijn
    Delhaize Natuurazijn
    1,5 l
    • little-lione.external.82792960.svg
    0
    52
    Kruiden | Steranijs
    Santa Maria Kruiden | Steranijs
    15 gr
    2
    85
    Tijm | Verpakt
    Delhaize Tijm | Verpakt
    20 gr
    1
    49
    Lookbol | Netje
    Delhaize Lookbol | Netje
    75 gr
    1
    79
    Kruidentuiltje | Verpakt
    Delhaize Kruidentuiltje | Verpakt
    20 gr
    1
    75
    Witte uien | Netje
    Delhaize Witte uien | Netje
    400 gr
    1
    99
    Wortelen | Bos | Verpakt
    Delhaize Wortelen | Bos | Verpakt
    1 st
    2
    19

    Reeds in je keuken

    Vdm | Mayo | Ei | Squeeze | 400Ml
    Vandemoortele Vdm | Mayo | Ei | Squeeze | 400Ml
    40 cl
    2de tegen -40%
    3
    85
    Ketchup | Tomato | Topdown
    Heinz Ketchup | Tomato | Topdown
    22 cl
    1
    95
    Kruiden | Roze peperbollen
    Santa Maria Kruiden | Roze peperbollen
    21 gr
    4
    65
    Totaal:
    +/-€105,16