Recept zoekresultatenKreeft belle vue
Delhaize logo
  • Kreeft belle vue
    A
Kreeft belle vueA

Kreeft belle vue

Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla
  • 2 branches de céleri
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)
  • 1 teentje knoflook (optioneel)
  • 10 peperbollen
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 ui
  • 3 wortelen
  • 2 levende kreeften (bij voorkeur)
  • 1 snufje cayennepeper
  • 1 el whisky
  • 1/2 dl room
  • 2 el mayonaise
  • 1 el ketchup
  • 2 eieren
  • 1 citroen
  • 1 tomaat
  • 1/2 kropsla
  • 2 branches de céleri
  • een scheutje witte wijn (optioneel)
  • een scheutje witte wijnazijn (optioneel)
  • 1 steranijs (optioneel)
  • 1 takje verse tijm (optioneel)

Begin met koken

: 30 min.
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
3
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
4
Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
5
Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
6
Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.
1
Bereiding bouillon: schil de wortelen. Pel de ui. Maak de selder schoon en snijd samen met de wortelen en de ui in grove stukken. Vul een grote kookpot voor de helft met water en voeg de groenten en het kruidentuiltje erbij. Plet de peperbollen, voeg bij de bouillon en kruid met zout. Voeg naar eigen voorkeur de overige ingrediënten toe: knoflook, verse tijm, steranijs, witte wijnazijn, witte wijn. Laat 20 min. koken op een zacht vuur zodat je een krachtige groentebouillon krijgt.
2
Kook de kreeften één voor één gaar in de court-bouillon. Haal hiervoor eerst de groenten en de kruiden uit de bouillon. Verwijder de elastiekjes rond de scharen van de kreeft en dompel de kreeften gedurende 5 min.voor een kreeft van 500 g (10 min voor 1 kg) onder in de kokende court-bouillon.
3
Bereid ondertussen de cocktailsaus. Meng de mayonaise en de ketchup. Kruid met cayennepeper en giet de whisky erbij. Klop de room half op en lepel deze voorzichtig onder de cocktailsaus.
4
Kook de eieren hard gedurende 7 min. in kokend water. Laat afkoelen en snijd in partjes.
5
Haal de kreeften uit de bouillon, laat even uitlekken en snijd de kreeft in de helft.
6
Serveer de afgekoelde kreeft met de kropsla, de partjes ei en tomaat, een partje citroen en de cocktailsaus.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 380,36
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 415; energie (kCal): 99; vetten (g): 4,1; verzadigde vetten (g): 1,3; koolhydraten (g): 6,4; suikers (g): 1,9; vezels (g): 2,3; eiwitten (g): 8,8; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 380,36
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Andere wereldkeuken
Eindejaar
Diner
Alle seizoenen
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gekookte kreeft 400-600g

Delhaize

Gekookte kreeft 400-600g

+/- 500 gr

+/-€33,00

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Likeur | Irish Cream | 17% ALC.

Baileys

Likeur | Irish Cream | 17% ALC.

70 cl

€14,99

Room | Zuur | 15 % V.G.

Delhaize

Room | Zuur | 15 % V.G.

200 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Eieren | Medium | Vrije uitloop

Delhaize

Eieren | Medium | Vrije uitloop

6 st

€2,09

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Tomaat | Yoom

Delhaize

Tomaat | Yoom

250 gr

€3,49

Kropsla op kluit

Delhaize

Kropsla op kluit

1 st

€1,19

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

Delhaize

Groene selder | Verpakt per stuk | Cat1

1 st

€1,59

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Natuurazijn

Delhaize

Natuurazijn

1,5 l

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,52

Kruiden |Steranijs

Euroma

Kruiden |Steranijs

20 gr

€3,55

Kruiden | Tijm

Euroma

Kruiden | Tijm

14 gr

€2,75

Lookbol | Netje

Delhaize

Lookbol | Netje

75 gr

€1,79

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Kruidentuiltje | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,79

Witte uien | Netje

Delhaize

Witte uien | Netje

400 gr

€1,49

Wortelen Bos | Verpakt

Delhaize

Wortelen Bos | Verpakt

1 st

€2,09

Reeds in je keuken

Mayonaise | Fine

Maille

Mayonaise | Fine

320 gr

€3,85

Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout

Heinz

Ketchup | Tomaat | -50% suiker en zout

22 cl

€2,45

Kruiden | Roze peperbollen

Santa Maria

Kruiden | Roze peperbollen

21 gr

€4,55

Totaal:
+/-€79,35