Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met balletjes en linzen
Recept zoekresultatenMaaltijdsoep met balletjes en linzen
Delhaize logo
  • Maaltijdsoep met balletjes en linzen
    Nutri-Score B

Maaltijdsoep met balletjes en linzen

door Gema Gomez
Maaltijdsoep met balletjes en linzenB
Makkelijk
< 30 min.
5/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 300 g chipolata’s
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 80 g basmatirijst
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout
  • 3 el culinaire olijfolie
  • 300 g chipolata’s
  • 4 wortelen
  • 1 ui
  • 1 blik linzen (400 g)
  • 1 blik van 400 g gepelde tomaten in blokjes
  • 80 g basmatirijst
  • 2 gevogeltebouillon blokjes
  • 1 el ras el hanout
  • peper
  • zout
  • 3 el culinaire olijfolie

Begin met koken

: 25 min.
1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, 1 l water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Maak intussen balletjes met kleine porties chipolatavlees. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met brood.
1
Schil de wortelen, snijd ze overlangs in 4 en vervolgens in kleine stukken. Hak de ui. Fruit alles 2 min. op een matig vuurtje, in een stoofpan met 2 el olijfolie en de ras el hanout. Voeg de tomaten toe, 1 l water (spoel er het blikje mee uit) en de verkruimelde bouillonblokjes. Breng aan de kook, voeg de rijst toe en laat 10 min. op een zacht vuurtje sudderen.
2
Maak intussen balletjes met kleine porties chipolatavlees. Bak ze op een vrij hoog vuur goudbruin, in een braadpan met 1 el olijfolie.
3
Laat de linzen uitlekken en spoel ze onder koud water. Doe ze samen met de balletjes in de stoofpan. Laat nog 5 min. pruttelen en breng verder op smaak.
4
Dien heel warm op, met brood.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 132 kcal - Vetten: 7,1 g - Koolhydraten: 9,6 g - Vezels: 1,8 g - Eiwitten: 6,7 g
Gluten vrij
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Delhaize Linzen | Beluga
500 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Santa Maria Santa Maria | Ras El Hanout
35 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Lo Salt Kruiden | Zout | Mineraal | Verlaagd natrium
350 gr

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Chipolata | Vegan
Greenway Chipolata | Vegan
2 × 180 gr
4
65
Wortelen
Delhaize Wortelen
1 kg
1
59
Cubetti | Tomaten blokjes | Verse groenten
Elvea Cubetti | Tomaten blokjes | Verse groenten
400 gr
2
35
Rijst | Basmati | 1,5min
Bosto Rijst | Basmati | 1,5min
2 x 200 gr
2
95
Olijfolie | Extra vièrge
Filippo Berio Olijfolie | Extra vièrge
1 l
17
99

Reeds in je keuken

Gele uien | Verpakt | Bio
Delhaize Gele uien | Verpakt | Bio
1 kg
Bio
    2
    29
    Fond | Gevogelte
    Delhaize Fond | Gevogelte
    19 cl
    1
    39
    Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    Oxfam Peper | Bollen | Zwart | Bio | Fairtrade
    85 gr
    Bio
      4
      25
      Totaal:
      €34,18