Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Productterugroeping:« VEGAN GIRASOLI SPINAZIE 250G »Lees meer >

Recept zoekresultatenKipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijven
Delhaize logo
  • Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijven
    A
Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijvenA

Kipfilets met fetakaas en tomaten gevuld met olijven

Makkelijk
30-60 min.
4/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 biologische citroen
  • 100 g feta
  • 4 kipfilets
  • 80 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 4 tomaten
  • 1 takje verse tijm
  • 1 biologische citroen
  • 100 g feta
  • 4 kipfilets
  • 80 g ontpitte, zwarte en groene olijven in schijfjes
  • 3 e.l. olijfolie
  • peper
  • 4 tomaten
  • 1 takje verse tijm

Begin met koken

: 15 min. bereidingstijd + 20 min. baktijd
1
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
2
Snij de tomaten in twee, verwijder de pitjes, kruid ze lichtjes met zout en zet ze omgekeerd op een rooster.
3
Rasp de zeste van de citroen fijn.
4
Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg er de kipfilets in en bedek ze met de verkruimelde fetakaas. Kruid ze met peper, maar niet met zout.
5
Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier, vul ze met de schijfjes olijven en schik ze rond de kipfilets. Bedruip de kip en de tomaten met een beetje olijfolie, bestrooi met de geraspte citroenzeste en afgeriste tijmblaadjes. Laat 20 min. in de oven bakken.
6
Serveer warm met gebakken krielaardappelen.
1
Verwarm de oven voor op th. 6 (180°C).
2
Snij de tomaten in twee, verwijder de pitjes, kruid ze lichtjes met zout en zet ze omgekeerd op een rooster.
3
Rasp de zeste van de citroen fijn.
4
Smeer de bodem van een grote ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg er de kipfilets in en bedek ze met de verkruimelde fetakaas. Kruid ze met peper, maar niet met zout.
5
Dep de binnenkant van de tomaten droog met keukenpapier, vul ze met de schijfjes olijven en schik ze rond de kipfilets. Bedruip de kip en de tomaten met een beetje olijfolie, bestrooi met de geraspte citroenzeste en afgeriste tijmblaadjes. Laat 20 min. in de oven bakken.
6
Serveer warm met gebakken krielaardappelen.
Nutritionele informatie
A
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 108; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 254,88
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 447; energie (kCal): 108; vetten (g): 8,3; verzadigde vetten (g): 2,3; koolhydraten (g): 3,7; suikers (g): 2,7; vezels (g): 1,4; eiwitten (g): 4,3; zout (g): 0,5. Energie (kcal/portie): 254,88
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Gluten vrij
Diner
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Citroen | 1 st

Delhaize

Citroen | 1 st

1 st

€0,69

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

Dodoni

Feta kaas | Op eiken vaten gerijpt

150 gr

€2,69

Filet | Kip | A la minute

Delhaize

Filet | Kip | A la minute

2 × 500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€13,30

Olijven | Groen | Ontpit

Delhaize

Olijven | Groen | Ontpit

130 gr

€2,29

Tomaten | San Marzano

Delhaize

Tomaten | San Marzano

2 × 500 gr

€7,58

Verse | Tijm | Verpakt

Delhaize

Verse | Tijm | Verpakt

20 gr

€1,89

Reeds in je keuken

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Kruiden | Peper | Gemalen

365

Kruiden | Peper | Gemalen

100 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,25

Totaal:
€28,44