Recept zoekresultatenLinguine met ricottaspinazieballetjes, roomsaus
Delhaize logo
  • Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsaus
    C

Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsaus

Moeilijkheid

Makkelijk

Duur

< 30 min.

Budget

Score

Nog niet beoordeeld
Vegetarisch
Kids
Hoofdgerecht
Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsausC

Ingrediënten voor 4 Porties

4 Porties
  • 300 g spinazie
  • 250 g kerstomaten (kleurenmix)
  • 4 sjalot
  • 50 g ontpitte zwarte olijven
  • 500 g linguine
  • 100 g bloem
  • 100 g ricotta
  • 200 g Parmigiano
  • 5 dl room
  • 1 dl witte wijn
  • 1 el olijfolie
  • 1 bussel basilicum
  • zout

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Pasta | Linguine

Delhaize

Pasta | Linguine

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,49

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€30,62

Begin met koken

Bereidingstijd : 35 min. (+ 30 min. uitlektijd en 1 u. droogtijd)

  1. Bekleed een zeef met een stukje gaas of een zeefdoek en laat er de ricotta minstens 30 min. in uitlekken.
  2. Kook de spinazie 2 min. in kokend gezouten water. Giet ze af en laat ze in ijskoud water schrikken. Laat de spinazie uitlekken, wring ze met de vingers uit en hak ze fijn. Meng ze met de uitgelekte ricotta en 100 g geraspte parmigiano. Breng verder op smaak en vorm 16 balletjes. Haal de balletjes door de bloem en zet ze 1 u in de koelkast, maar dek ze niet af zodat ze een beetje drogen.
  3. Fruit de gesnipperde sjalotten 5 min. op een zacht vuurtje in een steelpan met de olijfolie. Voeg de witte wijn toe, laat volledig inkoken op een hoog vuur en voeg vervolgens de room en de salie toe. Laat 10 min. op een heel zacht vuurtje sudderen.
  4. Breng 2 kookpotten gezouten water aan de kook. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Haal de ricotta-spinazieballetjes nog eens door de bloem en dompel ze langzaam in pruttelend water. Kook ze even lang als de pasta, op een zacht vuurtje. Laat ze voorzichtig uitlekken met een schuimspaan.
  5. Filter de roomsaus en breng ze verder op smaak.
  6. Snijd de zwarte olijven en de kerstomaten in 2. Serveer de pasta met de saus, de balletjes, de kerstomaten, de olijven en takjes basilicum. Geef er 100 g geraspte parmigiano bij.

Tip: Maak de balletjes eventueel een dag op voorhand klaar, zo hebben ze meer tijd om goed in de koelkast te drogen.

Nutritionele informatie

Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1118,7
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Nutritionele informatieC
Per 100g bereid recept: energie (kJ): 624; energie (kCal): 150; vetten (g): 10,4; verzadigde vetten (g): 5,8; koolhydraten (g): 9; suikers (g): 1,3; vezels (g): 0,9; eiwitten (g): 4,5; zout (g): 0,3. Energie (kcal/portie): 1118,7
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Score
Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!
Vegetarisch
Kids
Lente
Hoofdgerecht
  • Linguine met ricottaspinazieballetjes, roomsaus
    C

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Spinazie | Bio

Delhaize

Spinazie | Bio

300 gr

Bio

€3,99

Kerstomaat | rood

Delhaize

Kerstomaat | rood

250 gr

€1,99

Sjalot | Ui | Netje

Delhaize

Sjalot | Ui | Netje

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,05

Zwarte olijf

Delhaize

Zwarte olijf

130 gr

€2,99

Pasta | Linguine

Delhaize

Pasta | Linguine

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Ricotta | 2 x 100g

Galbani

Ricotta | 2 x 100g

200 gr

€2,39

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

Delhaize

Parmigiano Reggiano | gerijpt 12 maanden

200 gr

€4,49

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

Delhaize

Room | Opklopbaar | Vol-Romig | 40% v.g.

50 cl

€4,99

alcoholvrije wijn wit

Night Orient

alcoholvrije wijn wit

75 cl

€5,99

Basilicum | Kruiden | Verpakt

Delhaize

Basilicum | Kruiden | Verpakt

20 gr

€1,65

Reeds in je keuken

Tarwebloem

Delhaize

Tarwebloem

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,39

Olijfolie | Extra vierge

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge

50 cl

€4,95

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€30,62