Overslaan
Delhaize logo

Welkom

Naar mijn profiel
0

Beste klant,ontdek hier of jouw Delhaize geopend is op 20 mei:Meer info >

Recept zoekresultatenLinguine met mosselen
Delhaize logo
  • Linguine met mosselen
    A
Linguine met mosselenA

Linguine met mosselen

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 1 kg Extra mosselen
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 400 g linguine
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • peper
  • zout
  • 1 kg Extra mosselen
  • 2 blikken (van 400 g) tomatenblokjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes bladpeterselie
  • 400 g linguine
  • 1 dl droge witte wijn
  • 2 el olijfolie
  • chilipoeder
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 35 min.
1
Fruit de geperste teentjes knoflook 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met de olijfolie en chili naar eigen smaak. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
2
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze in een stoofpan met de witte wijn, zet het deksel op de pan en verwarm ± 4 min. op een hoog vuur. Schud de pan af en toe en haal ze van het vuur zodra alle mosselen open zijn. Giet het kookvocht in een karaf, laat het 5 min. decanteren en giet het in de saus (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf). Laat nog 15 min. pruttelen.
3
Kook de linguine ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
4
Schep de mosselen en de gehakte peterselie in de saus, breng verder op smaak en laat nog 1 min. sudderen. Meng er de linguine onder en serveer.
1
Fruit de geperste teentjes knoflook 2 min. op een heel zacht vuurtje, in een sauteerpan met de olijfolie en chili naar eigen smaak. Voeg de tomaten toe en laat zachtjes pruttelen.
2
Spoel de mosselen en schraap ze schoon. Doe ze in een stoofpan met de witte wijn, zet het deksel op de pan en verwarm ± 4 min. op een hoog vuur. Schud de pan af en toe en haal ze van het vuur zodra alle mosselen open zijn. Giet het kookvocht in een karaf, laat het 5 min. decanteren en giet het in de saus (zachtjesaan, zo blijven de onzuiverheden op de bodem van de karaf). Laat nog 15 min. pruttelen.
3
Kook de linguine ‘al dente’ volgens de instructies op de verpakking.
4
Schep de mosselen en de gehakte peterselie in de saus, breng verder op smaak en laat nog 1 min. sudderen. Meng er de linguine onder en serveer.
Nutritionele informatie
A
Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 2,2 g - Koolhydraten: 21,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,9 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 134 kcal - Vetten: 2,2 g - Koolhydraten: 21,2 g - Vezels: 1,4 g - Eiwitten: 5,9 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Lactose vrij
Vis - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Tomatenpulp | Basilicum

Delhaize

Tomatenpulp | Basilicum

400 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,79

Bladpeterselie Verpakt

Delhaize

Bladpeterselie Verpakt

100 gr

€1,49

Pasta | Linguine

Delhaize

Pasta | Linguine

500 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,09

Casillero Del Diablo Viognier Wit

Chile

Casillero Del Diablo Viognier Wit

75 cl

€6,99

Reeds in je keuken

Knoflook | Netje

Delhaize

Knoflook | Netje

250 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,59

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€10,36