Recept zoekresultatenRodebietensoep met krokante feta
Delhaize logo
  • Rodebietensoep met krokante feta
    B

Rodebietensoep met krokante feta

door Simply Morane
Rodebietensoep met krokante fetaB
Makkelijk
> 60 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
4 porties
  • 1 ei
  • 500 g rode bieten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1 blok feta (200g)
  • 25 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • zout
  • peper
  • 1 ei
  • 500 g rode bieten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 grote bloemige aardappel
  • 1 blok feta (200g)
  • 25 g panko
  • 2 el olijfolie
  • 1 el pompoenpitten
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl gemberpoeder
  • zout
  • peper

Begin met koken

: 15 min. + 45 min. kooktijd
1
Schil de rode bieten en de aardappel. Snijd ze in blokjes en fruit ze 2 min. in een kookpot met de helft van de olijfolie, de gember, de gehakte ui en het gesnipperde gepelde teentje knoflook. Breng dan aan de kook met 1 l water en het verkruimelde bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en laat 45 min. sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C wanneer de soep ± 20 min. aan het koken is. Klop het ei in een bord. Meng de panko, de rest van de olie, de komijn en de paprika in een 2e bord. Snijd de feta in staafjes van ± 1 cm, haal ze door het ei en dan door de pankomix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de fetastaafjes op en bak ze 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
3
Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak. Serveer ze in kommen, werk ze af met de gepaneerde feta en pompoenpitten.
1
Schil de rode bieten en de aardappel. Snijd ze in blokjes en fruit ze 2 min. in een kookpot met de helft van de olijfolie, de gember, de gehakte ui en het gesnipperde gepelde teentje knoflook. Breng dan aan de kook met 1 l water en het verkruimelde bouillonblokje. Zet het deksel op de pan en laat 45 min. sudderen.
2
Verwarm de oven voor op 180°C wanneer de soep ± 20 min. aan het koken is. Klop het ei in een bord. Meng de panko, de rest van de olie, de komijn en de paprika in een 2e bord. Snijd de feta in staafjes van ± 1 cm, haal ze door het ei en dan door de pankomix. Bedek de ovenplaat met bakpapier, schik er de fetastaafjes op en bak ze 15 à 20 min. goudbruin in de oven.
3
Mix de soep fijn en breng ze verder op smaak. Serveer ze in kommen, werk ze af met de gepaneerde feta en pompoenpitten.
Nutritionele informatie
B
Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 2,8 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 79 kcal - Vetten: 5,2 g - Koolhydraten: 4,6 g - Vezels: 0,8 g - Eiwitten: 2,8 g
Vegetarisch
Voorgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Pompoenzaad
1 el

Niet online beschikbaar, bewaar in lijst

Eieren | Bruine | Medium
Delhaize Eieren | Bruine | Medium
4 st
1
69
Rode biet | Gekookt | Bio
Delhaize Rode biet | Gekookt | Bio
1 st
Bio
    1
    65
    Aardappelen | Nicola
    Delhaize Aardappelen | Nicola
    1 kg
    2
    69
    Feta | Bio
    Delhaize Feta | Bio
    150 gr
    Bio
      2
      59
      Panko | Broodkruimels
      Lobo Panko | Broodkruimels
      200 gr
      2
      59
      Bouillon | Groenten | Vetarm
      365 Bouillon | Groenten | Vetarm
      120 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      0
      45
      Kruiden | Komijn | Gemalen
      Delhaize Kruiden | Komijn | Gemalen
      38 gr
      • little-lione.external.82792960.svg
      1
      75
      Kruiden | Paprika | Sterk
      Santa Maria Kruiden | Paprika | Sterk
      37 gr
      3
      29
      Kruiden | Gember | Gemalen
      Santa Maria Kruiden | Gember | Gemalen
      28 gr
      3
      35

      Reeds in je keuken

      Witte uien | Netje
      Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
      1
      69
      Look | Netje | Bio
      Delhaize Look | Netje | Bio
      100 gr
      Bio
        1
        29
        Olijfolie | Culinaire
        Delhaize Olijfolie | Culinaire
        50 cl
        5
        25
        Zeezout | Fijn | Jodium
        Delhaize Zeezout | Fijn | Jodium
        125 gr
        0
        69
        Peper | Groen | Gepekeld
        Delhaize Peper | Groen | Gepekeld
        60 gr
        1
        69
        Totaal:
        €20,05