Recept zoekresultatenGegratineerde kippenballetjes met kervel en erwtjes
Delhaize logo
  • Gegratineerde kippenballetjes met kervel en erwtjes
    C
Gegratineerde kippenballetjes met kervel en erwtjesC

Gegratineerde kippenballetjes met kervel en erwtjes

Makkelijk
30-60 min.
0/5

Ingrediënten voorPorties

4 porties
  • 500 g gekruid kippengehakt
  • 1 ei
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 40 g kervel
  • 150 g gemalen gruyère
  • 8 dl volle melk
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 500 g gekruid kippengehakt
  • 1 ei
  • 150 g diepgevroren erwtjes
  • 40 g kervel
  • 150 g gemalen gruyère
  • 8 dl volle melk
  • 100 g paneermeel
  • 50 g bloem
  • 25 g boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 kl gemalen nootmuskaat
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 30 min. + 5 min. kooktijd
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Houd enkele takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng de gehakte kervel met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de ontdooide erwtjes, peper en zout. Rol de bereiding tot kleine balletjes, leg ze in een geoliede ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven.
2
Smelt de boter intussen in een braadpan, bestuif hem met bloem en meng tot hij lichtjes kleurt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij en meng tot een gladde textuur. Laat 2 min. indikken en roer er dan ⅔ van de gruyère onder, de nootmuskaat, peper en zout.
3
Zet de oven op grillstand. Overgiet de balletjes met saus en bestrooi met de rest van de gruyère. Bak goudbruin onder de grill, tot de korst mooi krokant is.
4
Bestrooi de gratin met de rest van de kervel en serveer.
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Houd enkele takjes kervel apart voor de afwerking en hak de rest fijn. Meng de gehakte kervel met het kippengehakt, het ei, het paneermeel, de ontdooide erwtjes, peper en zout. Rol de bereiding tot kleine balletjes, leg ze in een geoliede ovenschaal en bak ze 15 min. in de oven.
2
Smelt de boter intussen in een braadpan, bestuif hem met bloem en meng tot hij lichtjes kleurt. Giet er beetje bij beetje en al kloppend de melk bij en meng tot een gladde textuur. Laat 2 min. indikken en roer er dan ⅔ van de gruyère onder, de nootmuskaat, peper en zout.
3
Zet de oven op grillstand. Overgiet de balletjes met saus en bestrooi met de rest van de gruyère. Bak goudbruin onder de grill, tot de korst mooi krokant is.
4
Bestrooi de gratin met de rest van de kervel en serveer.
Nutritionele informatie
C
Per 100 g: Energie: 170 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 10,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Nog niet beoordeeld
Heb je dit recept al geprobeerd?
Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 170 kcal - Vetten: 10,3 g - Koolhydraten: 8,3 g - Vezels: 0,7 g - Eiwitten: 10,4 g
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.
Vlees - minder dan 3€
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 4 personen

Toon:

Gehakt | Kip | Gekruid

Delhaize

Gehakt | Kip | Gekruid

500 gr

€4,45

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

365

Eieren | Verschillende grootte | Scharreleieren

12 st

Kleine Leeuw, kleine prijs

€2,49

Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Blik

Delhaize

Erwten | Gestoofd | Extra fijn | Blik

3 x 140 gr

Kleine Leeuw, kleine prijs

€1,75

Kervel | Schaal

Delhaize

Kervel | Schaal

100 gr

€2,39

Gruyère | Geraspt

Delhaize

Gruyère | Geraspt

150 gr

€4,75

Melk | Verse | Volle | Bio

Delhaize

Melk | Verse | Volle | Bio

1 l

Bio

€2,05

Paneermeel

Anco

Paneermeel

200 gr

€0,69

Reeds in je keuken

Bloem | Fijngebak

Anco

Bloem | Fijngebak

1 kg

€1,35

Boter | Mini | Zacht

Carlsbourg

Boter | Mini | Zacht

16 x 12,5 gr

€6,29

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

Delhaize

Olijfolie | Extra vierge | Spanje

50 cl

€6,55

Zout | Keuken

365

Zout | Keuken

1 kg

Kleine Leeuw, kleine prijs

€0,35

Totaal:
€18,57