• Linguine met asperges
    Nutri-Score A

Linguine met asperges

door @karolas_kitchen
Linguine met aspergesA
Gemiddeld
< 30 min.
4/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
2 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel (van 500 g) witte asperges
  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • 50 g rucola
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel bieslook
  • 140 g volkorenlinguine
  • 1 schaaltje van 175 g Philadelphia Extra Protein
  • 50 g parmigiano
  • peper
  • zout
  • 100 g gepelde grijze garnalen
  • 1 bussel (van 500 g) witte asperges
  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • 50 g rucola
  • 1 biocitroen
  • 1 bussel bieslook
  • 140 g volkorenlinguine
  • 1 schaaltje van 175 g Philadelphia Extra Protein
  • 50 g parmigiano
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 25 min.
  1. 1
    Schil de asperges met een dunschiller, maar laat 4 cm van de punt intact. Verwijder het harde uiteinde (± 3 cm) en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Houd de punten apart.
  2. 2
    Dompel de linguine in een grote kookpot kokend water. Voeg de aspergestukken na 3 min. toe, laat 2 min. koken en voeg dan de aspergepunten toe. Laat nog 2 min. pruttelen, houd 2 pollepels kookwater apart en giet af.
  3. 3
    Hak intussen de bieslook en de ui afzonderlijk fijn. Snijd de courgette met een groenteslijper in spaghetti. Geen groenteslijper in huis? Snijd de courgette gewoon in zo fijn mogelijke staafjes of gebruik een schaaltje kant-en-klare courgettespaghetti.
  4. 4
    Giet de olijfolie in de kookpot van de pasta en fruit de gehakte ui 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de Philadelphia en ⅔ van het kookwater van de pasta toe. Meng tot een gladde saus, breng verder op smaak, voeg geraspte citroenzeste toe (naar eigen smaak), 1 el citroensap en de bieslook. Schep er de linguine, de asperges en de courgettespaghetti bij. Werk af met de rucola en de grijze garnalen.
  5. 5
    Dien meteen op, met de geraspte parmigiano.
  1. 1
    Schil de asperges met een dunschiller, maar laat 4 cm van de punt intact. Verwijder het harde uiteinde (± 3 cm) en snijd de asperges in stukken van 4 cm. Houd de punten apart.
  2. 2
    Dompel de linguine in een grote kookpot kokend water. Voeg de aspergestukken na 3 min. toe, laat 2 min. koken en voeg dan de aspergepunten toe. Laat nog 2 min. pruttelen, houd 2 pollepels kookwater apart en giet af.
  3. 3
    Hak intussen de bieslook en de ui afzonderlijk fijn. Snijd de courgette met een groenteslijper in spaghetti. Geen groenteslijper in huis? Snijd de courgette gewoon in zo fijn mogelijke staafjes of gebruik een schaaltje kant-en-klare courgettespaghetti.
  4. 4
    Giet de olijfolie in de kookpot van de pasta en fruit de gehakte ui 3 min. op een zacht vuurtje. Voeg de Philadelphia en ⅔ van het kookwater van de pasta toe. Meng tot een gladde saus, breng verder op smaak, voeg geraspte citroenzeste toe (naar eigen smaak), 1 el citroensap en de bieslook. Schep er de linguine, de asperges en de courgettespaghetti bij. Werk af met de rucola en de grijze garnalen.
  5. 5
    Dien meteen op, met de geraspte parmigiano.
Per 100 g: Energie: 71 kcal - Vetten: 1,7 g - Koolhydraten: 7,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 5,4 g
Wat is de Nutri-Score?
Disclaimer Nutri-Score
De Nutri-Score wordt berekend per 100 g/100ml van je recept,klaargemaakt volgens de bereidingswijze.Onze berekening van de Nutri-score zal zo goed mogelijk de realistische voedingswaarden van je recept benaderen. Sommige factoren kunnen er echter toe leiden dat er een verschil kan ontstaan tussen onze berekening en de werkelijke waarden. Onze berekening van de Nutri-Score van je recept wordt uitgevoerd op basis van de voedingswaarden van de grondstoffen waaruit dit recept bestaat, waarop omrekeningsfactoren moesten worden toegepast om rekening te houden met de bereidingswijze van de ingrediënten (bv.verwijderen van bv.aardappelschillen,pit van perzik ; volume-af of toename (bv koken van rijst) etc.) Deze omrekeningsfactoren werden toegepast obv ‘Maten en gewichten’ : handboek voor gestandaardiseerde kwantificering van voedingsmiddelen van de Belgische Hoge Hygiëneraad (HGR). Deze berekening houdt geen rekening met zout dat door de ingrediënten geabsorbeerd wordt wanneer ze in water gekookt worden of zout dat eventueel aan tafel nog wordt toegevoegd.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100 g: Energie: 71 kcal - Vetten: 1,7 g - Koolhydraten: 7,9 g - Vezels: 1,3 g - Eiwitten: 5,4 g
Belgisch
Hoofdgerecht
Lente
Hoofdgerecht

Ingrediënten voor 2 personen

Toon:

  • Delhaize Gamba's | Gekookt | Bio
    300 gr
    Bio
    • Delhaize Asperges | Wit | Bokaal
      205 gr
    • Delhaize Courgette
      1 st
    • Delhaize Witte uien | Netje
      400 gr
    • Delhaize Rucola | Rode biet
      75 gr
    • Delhaize Citroen | 1 st
      1 st
    • Santa Maria Kruiden | Bieslook
      2 gr
      2de tegen -60%
    • De Cecco Pasta | Linguine n.7
      500 gr
      2+2 gratis
    • Philadelphia Smeerkaas | Kruidenkaas | Bieslook | Light
      185 gr
      2de tegen -50%
    • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
      100 gr
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Peper | Mix
      41 gr
      2de tegen -60%
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      2de tegen -60%

    Totaal:

    €24,10