Recept zoekresultatenMezzelune met espuma van parmigiano
Recept zoekresultatenMezzelune met espuma van parmigiano
Delhaize logo
  • Mezzelune met espuma van parmigiano
    Nutri-Score D

Mezzelune met espuma van parmigiano

Mezzelune met espuma van parmigianoD
Makkelijk
< 30 min.
3/5

Ingrediënten voor

Ingrediënten
6 porties
Sluiten
Porties op maat van jouw gezin
Via mijn persoonlijke voorkeuren, kan je de porties voor recepten aanpassen op maat van jouw gezin.
  • 1/2 bussel bieslook
  • 500 g Bertagni mezzelune truffel en parmigiano
  • 70 g parmigiano
  • 5 dl volle melk
  • 7 cl room met 40% v.g.
  • 4 cl droge witte wijn
  • peper
  • zout
  • 1/2 bussel bieslook
  • 500 g Bertagni mezzelune truffel en parmigiano
  • 70 g parmigiano
  • 5 dl volle melk
  • 7 cl room met 40% v.g.
  • 4 cl droge witte wijn
  • peper
  • zout

Begin met koken

: 15 min.
  1. 1
    Kook de mezzelune volgens de instructies op de verpakking. Rasp de parmigiano.
  2. 2
    Warm de melk en de witte wijn zachtjes op in een steelpan en laat 5 min. pruttelen. Voeg de room toe en haal de pan van het vuur. Meng er de geraspte parmigiano onder en breng verder op smaak.
  3. 3
    Dresseer de pasta in diepe borden. Mix de hete saus kort met een staafmixer om ze te doen schuimen en lepel wat espuma op de pasta. Bestrooi met gehakte bieslook en dien meteen op.
  4. 4
    Tip: Wikkel de bussel bieslook in een dikke strook keukenpapier om ze gemakkelijk te hakken: de strak gebundelde bieslooktakjes zullen niet meer rollen en zo kun je ze heel fijn snijden.
  1. 1
    Kook de mezzelune volgens de instructies op de verpakking. Rasp de parmigiano.
  2. 2
    Warm de melk en de witte wijn zachtjes op in een steelpan en laat 5 min. pruttelen. Voeg de room toe en haal de pan van het vuur. Meng er de geraspte parmigiano onder en breng verder op smaak.
  3. 3
    Dresseer de pasta in diepe borden. Mix de hete saus kort met een staafmixer om ze te doen schuimen en lepel wat espuma op de pasta. Bestrooi met gehakte bieslook en dien meteen op.
  4. 4
    Tip: Wikkel de bussel bieslook in een dikke strook keukenpapier om ze gemakkelijk te hakken: de strak gebundelde bieslooktakjes zullen niet meer rollen en zo kun je ze heel fijn snijden.

Score

Heb je dit recept al geprobeerd?

Laat ons weten of het gesmaakt heeft!

Nutritionele informatie

Per 100g: Energie: 189 kcal - Vetten: 10,8 g - Koolhydraten: 14,4 g - Vezels: 0,2 g - Eiwitten: 7,8 g
Vegetarisch
Veggie - moins de 3€
Voorgerecht

Ingrediënten voor 6 personen

Toon:

  • Santa Maria Kruiden | Bieslook
    2 gr
    -10% voor 3
    2
    95
  • Delhaize Parmigiano reggiano | BOB
    100 gr
    • Kleine Leeuw, kleine prijs
    2
    85
  • Delhaize Melk | Volle | Bio
    6 x 1 l
    2de tegen -50%
    Bio
      10
      85
    • Inex Room 40%
      20 cl
      2de tegen -50%
      2
      09
    • Condado Real Castilla y Léon
      75 cl
      2+1 gratis
      4
      99
    • Reeds in je keuken

    • Santa Maria Kruiden | Peper | Smaakvol
      35 gr
      -10% voor 3
      4
      29
    • Santa Maria Kruiden | Zout | Berg | Molen
      140 gr
      -10% voor 3
      6
      35

    Totaal:

    €23,73